Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svenska uddamålssegrar i CHL

Det blev två svenska segrar i Champions Hockey League på fredagen. Frölunda slog JYP Jyväskylä med 3-2 medan Färjestad behövde nära 61 minuter för att göra 1-0 på Davos. Färjestad gjorde inte mål på Champions Hockey League-säsongens sex första perioder.(TT)
Publicerad 28 augusti 2015

Färjestad gjorde inte mål på Champions Hockey League-säsongens sex första perioder. Ändå blev det revansch och seger i returmötet med Davos, efter 0-4 hemma i Karlstad.

Amerikanen Robbie Earls powerplay-mål 50 sekunder in i förlängningen - hans första tävlingsfullträff för klubben - betydde två poäng i bortamötet. Karlstadklubben gör nu upp med tjeckiska Pardubice i två matcher om vilket lag som följer med redan klara Davos till slutspel. Pardubice föll med 2-3 mot det schweiziska laget i lagets hittills enda match.

Annons

I Göteborg tog Frölunda ledningen tre gånger mot finländska JYP från Jyväskylä.

Amerikanen Ryan Lasch gjorde hemmalagets två första mål men fick se JYP kvittera båda gångerna. Nästa finländska mål avgjorde matchen - för Frölunda. 20-åringen Artturi Lehkonen hittade krysset bakom landsmannen Tuomas Tarkki efter 13.58 i den tredje perioden. Liksom vid 2-1-målet utnyttjade Frölunda en JYP-utvisning.

Frölunda, som slog Sheffield Steelers med 9-1 i premiären, har full pott efter två omgångar och ska inte kunna missa slutspelet.