Williams bröt finaltorka - kan ta 24:e titeln

Tennislegendaren Serena Williams är klar för sin första grand slam-final på ett och ett halvt år. Den 36-åriga amerikanskan besegrade Julia Görges med setsiffrorna 6-2, 6-4 i Wimbledons semifinal och nu kan Williams bli historisk. - Det är galet.(TT)
Publicerad 12 juli 2018

23-faldiga grand slam-segraren Serena WIlliams blev mamma i september och gjorde comeback på WTA-touren i mars. Efter att ha tvingats lämna walkover på grund av skada i Franska mästerskapens åttondelsfinal i maj så har 36-åringen imponerat i årets tredje grand slam-turnering.

””

I semifinalen mot 13-rankade tyskan Julia Görges, som aldrig tidigare varit så långt framme i en grand slam-turnering, var Williams överlägsen. Matchen var över efter drygt en timmes spel sedan amerikanskan vunnit i raka set, 6-2, 6-4.

Williams är nu framme i sin första grand slam-final sedan turneringssegern i Australian Open, Melbourne, i januari 2017. Motståndare blir den 30-åriga tyskan Angelique Kerber, precis som i Wimbledon-finalen för två år sedan då Williams vann med 7-5, 6-3.

Kerber - som vann Australian Open och US Open 2016 - besegrade 12-rankade lettiskan Jelena Ostapenko i raka set, 6-3, 6-3, i sin semifinal och är nu ute efter revansch, och sin första titel, i Wimbledon.

””

Williams, sjufaldig segrare i Wimbledon, blir vid en ny turneringsseger historisk och tangerar Margaret Courts rekord på 24:a grand slam-titlar.