Trio tätade till toppstriden

Trion Brage, Öster och Degerfors tog chansen att haka på i toppstriden i superettan. För de två sistnämnda fotbollslagen efter sena avgöranden. Öster gjorde två mål på en minut och besegrade Frej med 2-0.(TT)
Publicerad 20 augusti 2018

Trion Brage, Öster och Degerfors tog chansen att haka på i toppstriden i superettan.

För de två sistnämnda fotbollslagen efter sena avgöranden. Öster gjorde två mål på en minut och besegrade Frej med 2-0. Inhopparen Mattias Pavic slog in 1-0 i 87:e minuten på en framspelning från Simon Helg som själv fixade tvåan i 88:e.

Degerfors vände 0-1 till 2-1 hemma mot Norrby under matchens tolv sista minuter. Nikola Ladan sköt 1-1 på straff och Erik Björndahl nickade in segermålet på övertid.

Brage hade det lugnare i 2-0-segern borta mot Gefle. Nyförvärvet Christian Kouakou, som öst in mål i division 1-laget Nyköping, sköt 1-0 och fixade sedan straffen fram till Marcus Astvalds 2-0.

Samtliga tre lag gör därmed Halmstad sällskap på 31 poäng i tabellen, fyra efter AFC Eskilstuna som innehar tredjeplatsen och en kvalplats till allsvenskan. Helsingborg (43 poäng) och Falkenberg (40) håller de allsvenska direktplatserna.