West Bromwich tog poäng igen mot topplag

För en vecka sedan avgjorde bottenlaget West Bromwich toppstriden i Premier League genom att besegra ligatvåan Manchester United. I dag tog Birminghamlaget poäng även mot ligatrean Liverpool, 2-2. Förra helgens seger mot United gav Manchester City ligatiteln.(TT)
Publicerad 21 april 2018

Förra helgens seger mot United gav Manchester City ligatiteln.

Mot Liverpool låg West Bromwich, i desperat behov av poäng för att om möjligt undvika degradering, under med 0-2 med tolv minuter kvar. Då gjorde Jake Livermore 1-2 efter en hörna. Och i den 88:e minuten nickade Salomón Rondón in 2-2 efter en frispark. Laget jagade intensivt ett segermål på tilläggstid, dock utan resultat.

Liverpools Danny Ings gjorde 1-0 i den fjärde minuten, hans första mål sedan oktober 2015. Ings har haft två korsbandsskador de senaste åren och har bara spelat fem Premier League-matcher tidigare i år.

Målkungen Mohamed Salah gjorde sitt 31:a Premier League-mål för säsongen när han sköt 2-0 i den 72:a minuten.

Liverpool är kvar på tredje plats och West Bromwich är kvar på jumboplatsen, med åtta poäng upp till nedflyttningsstrecket med tre matcher kvar att spela.

Watford och Crystal Palace spelade 0-0. Poängen var viktig för båda lagen för att hålla avstånd ner till nedflyttningsstrecket. Crystal Palace har just nu sex poäng ner till nedflyttningsplats, Watford har nio med tre matcher kvar att spela.