TT-Utrikes

CNN svarar på Trumps kritik

TT-Utrikes Artikeln publicerades

CNN försvarar nu sin publicering av uppgifter om att Ryssland kan förfoga över skadlig information om Donald Trump. Detta sedan Trump anklagat nyhetskanalen för att sprida fejkade nyheter. CNN ber samtidigt Trumps organisation att redogöra vad som är felaktigt i rapporteringen.(TT)

CNN ber samtidigt Trumps organisation att redogöra vad som är felaktigt i rapporteringen.

Onsdagens presskonferens kom till stor del att handla om de sensationella, men hittills obekräftade, uppgifterna från CNN och nyhetssajten Buzzfeed.

Medan CNN skrev om rapporten i allmänna ordalag valde Buzzfeed att publicera den i sin helhet, med detaljer som skulle kunna skada Trump.

CNN distanserar sig i ett uttalande på sin sajt från Buzzfeeds publicering.

"CNN:s val att publicera en grundligt kontrollerad rapport om vår regerings handlade är något helt annat än Buzzfeeds beslut att publicera obekräftade promemorior. Det vet Trumps team om", skriver CNN.

Nyhetskanalen menar att Trump utnyttjar Buzzfeeds övertramp för att avleda uppmärksamheten från CNN:s rapportering.

Buzzfeed, som också kritiserats av en rad andra nyhetsorganisationer, har försvarat sig med att den obekräftade rapporten har cirkulerat bland politiker, underrättelseorganisationer och politiker i flera veckor. När CNN väl valde att skriva om dess existens, valde Buzzfeed att publicera den i sin helhet, för att låta amerikanska folket bilda sig en egen uppfattning.