TT-Utrikes

Israel dog efter attentat i fjol

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Samtidigt som nya oroligheter kräver offer har en 55-årig israel som skadades svårt i ett attentat mot en synagoga i Jerusalem den 18 november i fjol avlidit på sjukhus. Vid attacken dödade två palestinier fyra judiska bedjande och en drusisk polis innan de själva sköts ihjäl.(TT)

Samtidigt som nya oroligheter kräver offer har en 55-årig israel som skadades svårt i ett attentat mot en synagoga i Jerusalem den 18 november i fjol avlidit på sjukhus.

Vid attacken dödade två palestinier fyra judiska bedjande och en drusisk polis innan de själva sköts ihjäl. När 55-åringen avled steg alltså dödssiffran för dådet till åtta.

En israelisk man blev enligt militären på söndagen också knivhuggen i bröstet på den ockuperade Västbanken. Mannen, som inte blev dödligt skadad, attackerades när han hade stannat sin bil efter att den utsatts för stenkastning.

Våldet den senaste tiden har krävt minst 51 palestiniers och nio israelers liv. Många knivattacker genomförs, främst av palestinska män mot israeler, men en mängd attacker riktas också från israeler mot palestinier.