TT-Utrikes

Clinton och Trump tar hem delstater

TT-Utrikes Artikeln publicerades

De första vallokalerna har nu stängt i USA:s "supertisdag". För Demokraterna vinner Hillary Clinton Georgia och Virginia medan Bernie Sanders tar hem Vermont. För Republikanerna vinner Donald Trump i Georgia, medan det är för jämnt för att ännu utropa vinnare i Vermont och Virginia.(TT)

Ett dussintal delstater håller primärval eller nomineringsmöte i det amerikanska presidentkandidatsracet.

Vallokalerna har nu stängt i delstaterna Georgia, Vermont och Virginia.

Enligt flera tv-stationer vinner Hillary Clinton för Demokraterna i Georgia och Virginia medan Bernie Sanders tar hem sin hemstat Vermont - en av fem delstater som han hoppas vinna under tisdagen.

För Republikanerna vinner Donald Trump i Georgia, enligt ABC och Fox News.

"Tack Georgia!", twittrar Trump.

I Virginia är det för jämnt för att utropa någon vinnare ännu, enligt vallokalsundersökningarna. I Vermont är Trump i ledningen, tillsammans med John Kasich, enligt CNN.

Mycket kan under de närmaste timmarna avgöras i kampen om att bli partiernas presidentkandidat.

Men även om Donald Trump ser ut att vara på väg att säkra rollen som Republikanernas presidentkandidat så skulle han bli en lätt match för Demokraterna, visar samtidigt en mätning som CNN publicerar.

Hillary Clinton skulle vinna över Trump med 52 procent mot 44 bland registrerade väljare, enligt undersökningen.

I ett hypotetiskt val mellan Clinton och Republikanernas Marco Rubio eller Ted Cruz är marginalerna mindre. Ställd mot Rubio ligger Clinton efter med 3 procentenheter (47-50), medan Clinton ligger 1 procentenhet bakom Cruz (48-49).

Även Bernie Sanders skulle slå Trump, med 55 procent mot 43. Han skulle även klå Cruz (57-40) och Rubio (53-45), enligt mätningen.