Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kristianstad

Trio åtalas för brutalt kennelrån

Kennelägaren blev sprejad med färg i ansiktet, misshandlad och bunden med silvertejp innan de sex golden retriever-valparna blev stulna.
Nu åtalas två män och en kvinna för det brutala rånet utanför Kristianstad.
Publicerad 20 maj 2019
Åtal har nu väckts vid Kristianstads tingsrätt för det grova rånet mot en kennel i januari i år.
Åtal har nu väckts vid Kristianstads tingsrätt för det grova rånet mot en kennel i januari i år.Foto: Johan Nilsson/TT

De två männen, 27 och 34 år gamla, åtalas misstänkta för grovt rån. En 23-årig kvinna misstänks för medhjälp till brottet, enligt åtalet som lämnats in till Kristianstads tingsrätt.

Det var i januari i år som kennelägaren tidigt på morgonen blev överfallen i sitt hem. Kvinnan blev sprejad med färg i ansiktet och slagen i huvudet innan männen satte silvertejp över munnen och tejpade fast hennes armar och fötter.

Annons

Efter överfallet tog männen sex golden retriever-valpar till värdet av drygt 85 000 kronor, enligt åtalet. Kennelägaren fick ett sår i huvudet och en fraktur på ena foten, och fick åka med ambulans till sjukhuset.

Den medåtalade 23-åriga kvinnan ska redan i slutet av december ha satt upp en annons på Blocket om att valpar skulle finnas att köpa och hon ska även ha sålt och levererat stulna valpar till köpare.

Två andra kvinnor åtalas misstänkta för häleri. En av dem ska ha låtit männen förvara valparna i hennes lägenhet. Den andra kvinnan ska ha köpt en av valparna, men lämnat tillbaka den trots att hon borde ha insett att den var stulen.

Polisen har uppgett att fem av sex valpar har återfunnits och bor nu återigen hos kennelägaren, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Daniel Kihlström/TT

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons