Landshövdingen lämnar Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

Berit Andnor Bylund tackar för sig efter sex år som landshövning i länet.

Det var snack om en eventuell förlängning av uppdraget som landshövding när Sydöstran intervjuade Berit Andnor Bylund i början av juli i år.

Men i dag kom beskedet att hon lämnar efter sex år på posten.

– Jag är stolt och glad över att ha fått arbeta som landshövding i Blekinge, det har varit en spännande tid och jag har haft förmånen att få träffa och arbeta tillsammans med många engagerade, målmedvetna och trevliga blekingar, säger Berit Andnor Bylund i ett pressmeddelande.

Uppdraget är på sex år och löper ut den 30 september, nu väntar en flytt hem till Göteborg och västkusten för 62-åriga socialdemokraten.

– Utvecklingen i länet har varit mycket positiv och jag känner stor tillförsikt med länets fortsatta utveckling. En del av mitt hjärta kommer för alltid att finnas kvar i Blekinge.

Berit Andnor Bylund har utöver åren om landshövding suttit i såväl riksdag som regering. Nu vet hon inte riktigt vad som väntar i jobbväg.

– Jag ser framemot att få en fast punkt att slå mig ner på. Jag har haft möjlighet att ha många olika spännande jobb. Men nu känner jag mig redo att få gå vidare och in i en annan del av livet.

Det enda som återstår – avslutningsmingel på residenset vid Kungsbron i Karlskrona.