Handbollsglädje över arenabeslut

Karlskrona Artikeln publicerades
Örjan Nilsson, ordförande i HIF Karlskrona, var en glad man i går efter beslutet om en ny handbollsarena. ”Det har ältats länge fram och tillbaka, så ”äntligen” är väl rätt ord nu”, säger han.
Foto:Patric Söderström
Örjan Nilsson, ordförande i HIF Karlskrona, var en glad man i går efter beslutet om en ny handbollsarena. ”Det har ältats länge fram och tillbaka, så ”äntligen” är väl rätt ord nu”, säger han.

Handbolls-Karlskrona jublade på tisdagen.

Beslutet om en ny arena är taget.

– Det kommer att bli en kick, säger Karlskronas Handbolls ordförande Thomas Zeidler.

Håller tidsplanen så kommer den nya arenan att stå färdig hösten 2018. Allt arbete, vilket även inbegriper en renovering av Idrottshallen, ska vara färdigt i augusti 2019.

Ett glädjebesked för stans tre handbollsklubbar HIF Karlskrona, IFK Karlskrona och Karlskrona Handboll.

– Äntligen är väl det ord jag tänker på först. Det kommer att göra mycket gott för idrotten i Karlskrona och förhoppningsvis kan vi erbjuda spel i handbollens högsta liga även då, säger HIF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson.

Frågan om en ny handbollsarena har stötts och blötts i flera år.

– Minns jag rätt var jag på mitt första möte om det här 2008. Nu skriver vi 2016 och under de här åren har vi inom handbollen pendlat mellan hopp och förtvivlan. Men det här beslutet ger ny energi, nya förhoppningar och ny framtidstro, säger Lars Hällkvist i IFK Karlskrona.

– Om kommunstyrelsen sagt nej hade det känts som en knockout, säger Örjan Nilsson.

HIF Karlskrona gjorde i fjol sin debutsäsong i landets högsta handbollsserie och spelar sina matcher i Karlskrona Idrottshall med dispens från Svenska Handbollsförbundet. Örjan Nilsson har tidigare sagt till Blekingesport:

– Vår målsättning är att etablera oss i elitserien och då måste vi ha en ny hall som inte minst klarar de krav som förbundet ställer.

För Karlskrona Handboll, som har nuvarande Östersjöhallen som bas för sin verksamhet, kommer dock tiden fram till den nya arenan står färdig att bli en utmaning.

– Vi får pussla ihop verksamheten så gott det går med de hallar som finns kvar och hoppas att det inte blir alltför stora avbräck. Känslan är ändå att när allt är färdigt så kommer det att bli hur bra som helst, säger Thomas Zeidler.