Karlsson: ”Vi ska få publiken att börja bua”

Karlskrona Artikeln publicerades
Mattias Karlsson är en viktig kugge i Karlskrona HK. Nu ställs han mot HV71, en förening som han känner väl till efter sina fyra säsonger där.
Foto:Suvad Mrkonjic
Mattias Karlsson är en viktig kugge i Karlskrona HK. Nu ställs han mot HV71, en förening som han känner väl till efter sina fyra säsonger där.

Fyra förluster av fyra möjliga mot HV71 under förra säsongen.

Nu vill Mattias Karlsson bryta trenden mot sin forna klubb.

– Det handlar om att få ner farten på deras bästa spelare, säger han.

Han gjorde fyra säsonger i HV71 mellan 2011 och 2015 och skaffade sig många vänner i Jönköpingsklubben. På tisdagskvällen ställs Mattias "Kolan" Karlsson mot en del av sina gamla lagkamrater igen i Kinnarps Arena när det är dags för säsongens fjärde match för Karlskrona HK. Och han medger att det är speciellt att återvända.

– Jag var där så pass länge och senast jag var i arenan vann de SM-guldet då jag var på plats i sista finalen. Många kompisar är där och tittar när vi spelar så det är alltid speciellt att åka dit. Det är en rink som jag verkligen älskar att spela i, säger han.

Men förra säsongen blev det inte en enda poäng mot HV på fyra försök. Men det är delvis ett nytt lag som KHK nu möter då HV har tappat halva guldlaget från i våras.

Så hur ska ni slå dem nu?

– Det handlar om att få ner farten på deras bästa spelare. HV har också väldigt bra uppslutning med publik och börja de tycka att laget spelar tråkigt och till och med buar så kan det bli lite frustration vilket vi kan dra nytta av. Sedan måste vi bli lite rakare i våra lägen och ta pucken mot mål.

Och KHK går in med en bra känsla efter säsongens första seger i lördags mot Mora.

– Det var en bra match från oss, Mora skapade ingenting och de få gånger de hade något farligt bjöd vi på det och det är ett kvitto på att vi gör saker bra.

Därmed fortsätter nollan i boxplay vara intakt där KHK alltså inte har släppt in mål i numerärt underläge under säsongsstarten.

– Man måste scouta motståndarna och veta vad de vill göra och försöka få dem att göra något de inte har tränat på. Det kommer att komma lägen när man också gör allt rätt men ändå släpper in mål i boxplay.

Karlsson är en viktig kugge i boxplay men även i fem mot fem så klart och har föga överraskande mest istid i laget med sina 22 minuter i snitt nu. Men han tycker att KHK har en annan bredd i år.

– Det känns bra och det märks att vi har lite mer bredd i år så att vi kan spela på fler spelare och lasta av lite. Det är kanske inte optimalt att spela 25 minuter varje kväll eller ännu mer som jag tidigare har gjort.

Du stod kvar och sköt rätt många skott efter träningen, gör du ditt första mål nu?

– Haha, min roll är väl kanske inte att göra en massa mål, men ja det är klart att inställningen är att göra det, avslutar Karlsson.