unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Det här får du inte missa i Karlshamn

Här får du ett urval av sådant som du kan göra i centrum och Karlshamns kommun.
– Det du absolut inte får missa är de unika butikerna på Ronnebygatan, säger Karin Strindgård.
Karin Strindgård på Karlshamns centrumförening.
Karin Strindgård på Karlshamns centrumförening.
Foto: Nanna Jami

Det finns mycket att se och göra i de centrala delarna av Karlshamn i sommar. Karin Strindgård, handelsutvecklare på Centrumföreningen ger tips om sådant du inte får missa i staden.

– Det du absolut inte får missa är de unika butikerna på Ronnebygatan. Där finns bland annat hantverk och second hand. Passa på att ta en fika på Sjölands och lyssna på musiken som strömmar ut från Antikvariat Bode, säger Karin Strindgård och fortsätter:

– Ät en glass på torget. Modestråket med kläder, skor och inredning hittar du på Drottninggatan. Boka en filmvisning på Bio Metropol.

Vad skulle du säga är det bästa med Karlshamn?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det är blandningen av butikerna. Här finns stora kedjor och unika butiker som du inte hittar någon annanstans. Det är också nära till allt.

Hon säger att det finns gott om mysiga fik och ett stort utbud av restauranger. Strosa på kullerstensgator och titta på vackra byggnader som det finns gott av i centrum.

– Gå in på en sidogata och se var du hamnar. Det finns mycket att upptäcka och kanske får du se något nytt, säger hon.

Ett besöksmål som tar dig utanför centrum är Kastellet som är en befästningsö. Dit tar du dig med skärgårdsbåten. Ett annat är restaurang Kronolaxen som ligger vid Kungforsen i Mörrum.

På torget kan du bland annat hämta ut kartor och broschyrer på turistinformation som har öppet under juni, juli och augusti.

Fakta

Fem saker du inte får missa!

•Ät glass på torget.
•Kolla in unika butiker på Ronnebygatan.
•Ta skärgårdsbåten ut till Kastellet.
•Besök Kronolaxfisket i Mörrum.
•Besök någon av stadens restauranger.