Blanketter hjälper inte småföretagen

Insändare ,

Lyssna politiker! Huset brinner, rädda vad som räddas kan. I denna kris jämförbar med ingen annan är det viktigare än någonsin att prioritera. Först och främst skall vi självklart rädda liv, men därefter är ekonomin nästa fokus.

I Sverige skapas 4 av 5 jobb av små företag, fundamentet i svensk ekonomi helt enkelt. Många insatser har presenterats, många med en väldigt god grundidé. Dock missar flera av dem målet, just för att de är så tydligt utformade för stora företag. Småföretagare är överlevare, men när huset brinner hinner vi inte fylla i papper för att få fram vatten att släcka med. Hjälpen måste komma direkt och utan administrativ börda!

I stora företag är pappersexercisen kanske inget stort problem, men för bagaren som precis varslat alla anställda utom sig själv är otydliga svar och långa ansökningsprocesser droppen som får bägaren att rinna över. Att vänta 3 veckor med att ens öppna ansökan för korttidspermittering är att låta huset brinna ner. Något måste hända nu! Annars är många konkurser inte långt borta.

Alfred Appelros

Företagarna

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.