Bokskogen räcker åt alla

Insändare Artikeln publicerades

Jag vill rikta kritik mot Vänsterpartiet i Sölvesborg med flera, som blåser upp känslorna mot förslaget om bebyggelse vid Vitehallsslätten.

Genom att dela ut missvisande information och propaganda och skrämmas med tal om skövling av bokskogen, har lättpåverkade sölvesborgare och hundägare börjat protestera mot kommunens förslag. Det är dags att balansera debatten lite!

Det är ju alltid lätt att protestera, men jag tror att många sölvesborgare är positiva till förslaget och håller med om att:

Det finns gott om bokskog i vår närhet - även om området bebyggs.

Kommunen har gjort ordentliga utredningar, där det lagda förslaget tagit all möjlig hänsyn till olika naturvärden. Till de som protesterar: Läs gärna igenom hela underlaget!

Vi måste bygga fler attraktiva bostadsområden, där fler får möjlighet att bo och njuta av naturen. I våra grannkommuner byggs det för fullt och vi måste vara konkurrenskraftiga för att säkra tillväxt i vår kommun.

Det finns gott om olika natur-och strövområden i bokskog på många håll i kommunen.

Till slut: Sluta tänka egoistiskt – höj blicken lite över den egna bekvämligheten vid era promenader!

Vi måste kunna lita på att våra utredare och politiker fattar ett klokt beslut och ser till att vi får ett nytt, trivsamt bostadsområde på Vitehallsslätten. Ni kan vara övertygade om att bokskogen kommer att finnas kvar i tillräckligt stor omfattning – både för nya och gamla sölvesborgare.

Sölvesborgare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.