unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svar direkt: Centerpartiet fortsätter sin stagnation

Harry Svensson och Magnus Larsson (C) är nästa två att sålla sig till skaran som klyftigt tror sig ha avmaskerat Sverigedemokraternas ”riktiga” kulturpolitik.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att Centerpartiet tappat all folklig förankring efter Januariavtalets ohederliga allians är inget nytt. Magnus Larsson cementerar snarare den bilden när han med avsmak kritiserar mitt parti för att ha åsikter kring gestaltningen av våra gemensamma miljöer. Enligt Larsson och Centerpartiet bör sådant helt överlämnas åt kultureliten.

I allt fler kommuner utmanar Sverigedemokraterna i dag den rådande vänsterliberala kulturen i det offentliga rummet. Vi är våra väljares språkrör som förklarar och försvarar att konsten är fri – yttrandefriheten och skaparlusten likaså. Men när det gäller projekt och verksamheter som är offentligt finansierade tar vi oss rätten att ha uppfattningar om – och ta tillfället i akt – att påtala att harmoni, folklig förankring och sammanhållning spelar roll. Det är tydligen i Svenssons ögon att hota den fria konsten. Jag vill upplysa om att det inte är en rättighet att få göra vad man vill med offentliga medel eller på offentliga platser. Vare sig det handlar om inköp av menskonst eller rondellhundar.

Centerpartisterna Svensson och Larsson är återigen fantasilösa när de, likt sina föregångare, kritiserar SD-styrda Sölvesborgs kulturpolitik för att vara detaljstyrd. Svensson gjorde dock inte sin hemläxa. Innan Sverigedemokraterna tog över makten i Sölvesborg var konstinköpen i allra högsta grad politiskt styrda. Genom ett politiskt fastslaget reglemente styrdes inriktning av konsten i detalj. Vilka införde detta reglemente? S, V och MP – två av Centerpartiets samarbetspartners.

Att Sölvesborg nu i stället förordar klassisk konst som harmonierar med kommunens historia, lokala identitet och fysiskt bebyggda miljö, innebär att den offentligt finansierade konsten i Sölvesborg är friare från politiska pekpinnar än tidigare. Svensson bör därför vara mer nöjd än någonsin över vår konservativa förändring.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

När vi nu gått in i ett nytt decennium tar många tillfället i akt att vända blad. Svensson/Larsson och Centerpartiet gör inte så. Utan egna förslag och med konspiratoriska teorier som enda verktyg, fortsätter Centerpartiet sin stagnation och cementerar därmed sin position som ett högljutt men intetsägande parti. Ett parti som tappat all folklig förankring. Sverigedemokraterna kommer däremot att fortsätta arbeta outtröttligt för att folket ska ges ett större inflytande över de miljöer de lever och vistas i. Det är kulturpolitik på riktigt.

Christopher Larsson (SD)

Gruppledare Karlskrona

Läs mer

Sex stycken utomhusbanor planeras.

Ronneby

Grönt ljus till padelbanor i parken

Sex banor kan byggas.

”Mitt mål är att kunna gå i pension innan 30”

Karlskrona

”Mitt mål är att kunna gå i pension innan 30”

Stor intervju i Sydöstrans artikelserie om unga företagare.

Medan du sov: Här är nattens händelser

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Person andades in rök vid torrkokning i Karlskrona. Brand på boende i Osby.

Giftiga ämnen upptäckta vid förskola – område avspärrat

Karlshamn

Giftiga ämnen upptäckta vid förskola – område avspärrat

Kommunen: ”Kommer hålla barnen borta".

Bakslag för KHK – spelarna kommer inte

Sport

Bakslag för KHK – spelarna kommer inte

”Förbundet har förhalat processen” – en tredje kanadick var också klar

Coronaläget i Blekinge efter helgen

Coronavirus

Coronaläget i Blekinge efter helgen

Nya fall har inrapporterats sedan i fredags.