GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Debatt: En politik för minskad utsatthet och ökad delaktighet

Den styrande koalitionen i Karlskrona, som utgörs av Socialdemokraterna, Centern och Liberalerna har sedan bildandet av arbetsmarknadsnämnden minskat såväl antalet hushåll, som den totala summan som betalas ut i ekonomiskt bistånd.
Publicerad 29 november 2021
Detta är en opinionstext i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Barnfattigdomen minskar i Karlskrona.
Barnfattigdomen minskar i Karlskrona.Foto: Bengt Pettersson

När det kommer till ekonomiskt bistånd till barnfamiljer har denna siffra näst intill halverats. Fler än 200 barn i Karlskrona lever inte längre i hushåll som tvingas be om hjälp för sin försörjning. Det betyder att den synliga barnfattigdomen i Karlskrona minskat dramatiskt. Något vi alla ska vara stolta över. Med en tydlig politisk inriktning, proffsig personal och ett strukturerade arbetsmetoder gör Arbetsmarknadsförvaltningen en tydlig skillnad i kommuninvånarnas liv.

Sedan december 2015 har antalet hushåll som får ekonomiskt bistånd i Karlskrona minskat från 800 hushåll, till oktober 2021 då vi landar på 468 hushåll. Kan vi ha en halvering till i sikte? Det är inte med piska på ryggen, och en lösning för alla som vi nått framgång. Det är med hjälp, stöd och vägledning från engagerade medarbetare som vill göra skillnad för individen. Det är med lösningar som är anpassade till individens behov och möjligheter som vi nått framgång.

”Sedan december 2015 har antalet hushåll som får ekonomiskt bistånd i Karlskrona minskat från 800 hushåll, till oktober 2021 då vi landar på 468 hushåll. Kan vi ha en halvering till i sikte?”
Lisbeth Bengtsson (S), Cecilia Runesson (C), Filip Issal (L)

Under den styrande koalitionen har vi ökat friheten för ett stort antal kommuninvånare. Friheten att ha ett arbete, att själv tjäna sin lön. Det ger makt över liv och ekonomi. Det ger en ökad livskvalité. Sedan 2017 har vi minskat utbetalningarna av ekonomiskt bistånd med ca 18 miljoner kronor. Dessa pengar har vi investerat i att fler kommuninvånare ska gå till jobb eller utbildning och vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av Karlskrona. Med en tydlig politik vinner både den utsatta individen, men också för alla övriga som bor och lever i Karlskrona kommun. Detta är bra politik och vi kommer fortsätta att förbättra för alla invånare i Karlskrona.

Lisbeth Bengtsson (S), Cecilia Runesson (C), Filip Issal (L), arbetsmarknadsnämnden Karlskrona