GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Debatt: Sölvesborg måste hålla ihop

Sölvesborg är en fantastisk plats på jorden.
Sölvesborg • Publicerad onsdag 07:15
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hela Sölvesborgs kommun måste utvecklas, skriver socialdemokraterna, bland annat Birgit Birgersson-Brorsson, partiets oppositionsråd.
Hela Sölvesborgs kommun måste utvecklas, skriver socialdemokraterna, bland annat Birgit Birgersson-Brorsson, partiets oppositionsråd.Foto: Bo Åkesson

Människors kreativitet och den särskilda entreprenörsanda som finns här är några av våra största tillgångar och måste ständigt stödjas och stimuleras. Kommunen har under många år utvecklats i positiv riktning och haft en god och välskött ekonomi.

Det gör att vi kan investera ännu mer i såväl våra barn och unga som andra så att Sölvesborg fortsätter att vara en bra plats att växa upp på. Sölvesborg ska vara en plats där man ges den bästa möjliga grund för att nå sina drömmar.

Välfärden ska fungera för alla både i vardag och kris. Vi har tydligt sett behovet av att stärka både välfärden och samhällets beredskap för olika kriser. Vi vill bidra till ett bra Sölvesborg med ett rikt föreningsliv, god sammanhållning och en starkare välfärd.

”Vi har tydligt sett behovet av att stärka både välfärden och samhällets beredskap för olika kriser. Vi vill bidra till ett bra Sölvesborg med ett rikt föreningsliv, god sammanhållning och en starkare välfärd.”
Birgit Birgersson Brorsson, Heléne Björklund, Daniel Berg och Lina Jörnkrans, socialdemokraterna i Sölvesborg

Den 11 september är det val, vi vill få ditt förtroende för ett samhälle som håller ihop.

Vi socialdemokrater vet att Sölvesborg kan bättre, vi vill fokusera på trygghet, barn och unga, äldre, tillväxtfrågor och att hela kommunen ska ges möjlighet att utvecklas.

Trygghet. Alla som lever i eller kommer till Sölvesborg ska känna sig trygga på gator, torg och i sina bostadsområden. Vi ser en bekymrande utveckling där åtgärderna som prövats inte alls gett önskade effekter. Alltför många våldsbrott och stölder sker i Sölvesborg. Det vill vi ändra på.

Barn och unga. Sölvesborg ska vara den bästa platsen att växa upp på. Det ska finnas ett stort utbud av föreningsaktiviteter och kultur med låga avgifter så att inga barn tvingas välja bort aktiviteter av ekonomiska skäl. I förskolan ska alla barn bli sedda och väl omhändertagna och i skolan ska barnen få den bästa möjliga utbildningen. Vi ser att barngrupperna nu är avsevärt större än i resten av Sverige. Det vill vi ändra på.

Äldre. En kompetent personal som trivs är en förutsättning för en bra välfärd, vi behöver därför förbättra arbetsmiljön, investera i personalen och skapa förutsättningar för att äldre inte behöver möta alltför många medarbetare. Privatisering av ideologiska skäl är inget bra motiv. Skattepengar ska gå till omsorg och inte till vinster.

Tillväxt. Arbetslösheten i Sverige sjunker och det gynnas även Sölvesborg av. Vi vill att kommunen utvecklar innerhamnen och skapar förutsättningar för att företag och privatpersoner kan och vill investera där. Det skapar många lokala jobb och en mer positiv stadskärna.

Hela kommunen ska utvecklas. Under de senaste fyra åren har de stora satsningarna gjorts inne i Sölvesborg och nödvändiga ombyggnationer i exempelvis Mjällby har skjutits på framtiden.

Vi vill att hela kommunen ska leva och att man ska kunna bo kvar i sin by även på ålderns höst. Vi ser också alltför många hål i vägarna och annat som behöver åtgärdas.

Birgit Birgersson Brorsson, Kommunalrådskandidat (S)

Heléne Björklund, Riksdagskandidat (S)

Daniel Berg, Ordförande (S) i Sölvesborg

Lina Jörnkrans, Kandidat till Regionfullmäktige (S)