1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Fördöm aggressionen mot Syrien

Den USA-ledda missilattacken mot Syrien 14 april var det ultimata brottet mot internationell lag och FN-stadgan. Enligt folkrätten får endast FN besluta om militärt ingripande mot en medlemsstat och det får endast ske om en stat hotar världsfreden.

Alla indicier tyder på att det påstådda gasangreppet var en falsk flagg-aktion avsedd att skyllas på Syriens regering som förevändning för öppen aggression. Den kom, liksom tidigare falskflaggade aktioner, i ett läge när USA och dess samarbetspartner bland de i huvudsak importerade terroristerna kunde utnyttja det i ett försök att vända krigslyckan.

Svensken Ove Sellström i Organisationen mot kemiska vapen har påpekat att Syrien inte skulle ha något intresse utan bara nackdelar med att använda sådana vapen. Syrien förnekar bruk av kemvapen vilka förstörts under FN:s övervakning. Till och med USA:s försvarsminister Mattis har medgett att det saknas bevis på att kemiska vapen använts.

Kemiska vapen har hittats hos de terrorister som i åratal ockuperat Ghouta och de har använts av dem tidigare. Den organisation som rapporterade det aktuella påstådda gasangreppet, Vita hjälmarna, är bevisligen affilierad med Al Qaida-grupper. Kriget i Syrien baseras på kända Pentagonplaner om regimförändring.

Detta är en opinionstext i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Det förs genom främst icke-syriska terrorister, som fått enorma mängder vapen och stöd av västmakter. Kriget är en viktig grundorsak till flyktingvågorna, har lett till över 300 000 dödade och har gött den terrorism som drabbat också oskyldiga människor i Sverige. Desinformationen om det smutsiga kriget mot Syrien är stor.

När har den svenska allmänheten informerats om att USA-alliansen olagligen ockuperar en tredjedel av syriskt territorium och använder kurder som fikonlöv? USA:s krig mot bland andra Syrien, Irak, Libyen och Jemen syftar till att söndra för att härska och skapa geopolitiskt övertag, tillgång till billiga råvaror och marknader.

De har förstört infrastrukturen och skapat laglöshet och misär. Sverige har uttalat sig för en fredlig lösning i Syrien, men borde som alliansfri stat och medlem av säkerhetsrådet fördöma USA:s krigspolitik och försvara FN-stadgan. Krigshysterin och underminering av internationell lag måste hejdas innan den leder till ett tredje världskrig.

Folkopinionen är viktig. I den svenska ankdammen kacklar ledamöterna i Svenska Akademin, som ska föreställa intellektuella, samtidigt som världen leds allt närmre ett Harmageddon. Media domineras av USA-initierad propaganda och inte många avvikande röster släpps fram. En MacCarthyistisk yttrandefrihetsfientlig atmosfär av demonisering har skapats. En fredsrörelse måste bygga på gräsrötternas engagemang och eftersträva bred enhet kring framför allt motståndet mot Nato.

Ulf Bjerén Karlskrona

Läs mer

Sölvesborg

Flera poliskontroller denna vecka

Kontroller utförda efter önskemål från boende.

Ronneby

Förslag: Villaförening vill ha allplan

Befintlig grusplan igenväxt.

Olofström

Sydkraft planerar att tömma damm vid kraftverk

Nu kallar bolaget till ett kompletterande samrådsmöte

Sölvesborg

Stamp och rörelser när PRO dansar linedance

En hel gräsplan ska fyllas med danssugna.

Sölvesborg

Om kärlek och pengar - idag sommarpratar Patrik Lundberg

Aktuell med en ny bok i höst.

Kultur

Fjärde gången gillt för trubadurer

”Eftersom vi har fått bra gensvar så kör vi även denna lördag”.