1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Gustafsson gör politik av en samhällskris

Det är beklämmande att Elina Gustafsson försöker göra politik av en samhällskris på samma sätt som William Hahne försöker göra affärer. Kanske är de två inte så långt ifrån varandra trots allt?
Christopher Larsson (bilden) och Fredrik Thomasson reagerar på Elina Gustafssons krönika.
Foto: Mattias Mattisson

Även om William Hahne varit medlem i Sverigedemokratisk ungdom (SDU) så blev han även utesluten ur Sverigedemokraterna 2015. Detta glömde tydligen Elina att nämna. Om det nu är så viktigt att påpeka vilket parti Alternativ För Sveriges vice partiledare tillhörde innan så bör det ju vara minst lika viktigt att också berätta att han inte varit välkommen hos oss i över fem år nu. Eller?

Det finns många politiker som bytt politisk bana i Sverige. Ylva Johansson påbörjade sin politiska resa som kommunist, då i kommunistisk ungdom och VPK men blev sedermera socialdemokrat. Gudrun Schyman företrädde Vänsterpartiet men hoppade av och blev senare talesperson för Feministiskt initiativ. Björn Fries har bytt parti lika ofta som vinden vänder i Karlskrona.

Utan skämskudde försöker socialdemokraternas lokala ordförande i någon hemmasnickrad matematisk formel få ihop att det är sverigedemokrater som bunkrar upp handsprit, basvaror och Alvedon. För att använda oss av samma matematiska formel vill vi hävda att det är just vi Sverigevänner som är måna om alla våra medborgare.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

Vi vill påstå att det är vi som bryr oss de svaga i samhället och vi som vill göra mer för att få bukt på krisen. Finns det några bevis? Nej. Men uppenbarligen behöver man inte det för att påstå en massa saker.

Men en sak ska vi ge henne rätt i. Det är riktiga Sverigevänner som ser till att den här krisen blir så liten som möjligt. Till den gruppen hjältar hör varken William Hahne eller Elina Gustafsson. Vi Sverigevänner hoppas klimatfrukosten med Magnus Manhammar i lördags morse var trevlig och vi hyser hopp om ingen bar på det virus som smittar i stängda utrymmen med mycket folk.

På det lokala planet kan man fråga sig varför Elina som ordförande för kultur- och fritidsnämnden inte stänger simhallarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Fredrik Thomasson

Christopher Larsson

Sverigedemokraterna Karlskrona

Läs mer

Misstänkt kidnappning

Åklagaren: ”Jag kommer begära förlängd åtalstid”

Två unga män sitter häktade misstänkta för människorov av 57-åring.

Nyheter

Varnar för havstulpaner

Nu är det dags för båtägare att se över sina skrov

Nyheter

Sölvesborg: Man misstänks ha misshandlat kvinna – anhållen

En man i 30-årsåldern greps i Sölvesborg på tisdagskvällen, rapporterar BLT.

Karlskrona

Anmälan: Unga utsatta för rånförsök

Hotade att slå dem.

Sport

Mostert och Tegelbjaerg nya Sverigetvåor

Flera KA 2:are klättrade på rankingen

Ronneby

Ny singel från Ronnebyartist

Jobbar på platta.