Gustafsson gör politik av en samhällskris

Insändare
Christopher Larsson (bilden) och Fredrik Thomasson reagerar på Elina Gustafssons krönika.
Foto: Mattias Mattisson
Christopher Larsson (bilden) och Fredrik Thomasson reagerar på Elina Gustafssons krönika.

Det är beklämmande att Elina Gustafsson försöker göra politik av en samhällskris på samma sätt som William Hahne försöker göra affärer. Kanske är de två inte så långt ifrån varandra trots allt?

Även om William Hahne varit medlem i Sverigedemokratisk ungdom (SDU) så blev han även utesluten ur Sverigedemokraterna 2015. Detta glömde tydligen Elina att nämna. Om det nu är så viktigt att påpeka vilket parti Alternativ För Sveriges vice partiledare tillhörde innan så bör det ju vara minst lika viktigt att också berätta att han inte varit välkommen hos oss i över fem år nu. Eller?

Det finns många politiker som bytt politisk bana i Sverige. Ylva Johansson påbörjade sin politiska resa som kommunist, då i kommunistisk ungdom och VPK men blev sedermera socialdemokrat. Gudrun Schyman företrädde Vänsterpartiet men hoppade av och blev senare talesperson för Feministiskt initiativ. Björn Fries har bytt parti lika ofta som vinden vänder i Karlskrona.

Utan skämskudde försöker socialdemokraternas lokala ordförande i någon hemmasnickrad matematisk formel få ihop att det är sverigedemokrater som bunkrar upp handsprit, basvaror och Alvedon. För att använda oss av samma matematiska formel vill vi hävda att det är just vi Sverigevänner som är måna om alla våra medborgare.

Vi vill påstå att det är vi som bryr oss de svaga i samhället och vi som vill göra mer för att få bukt på krisen. Finns det några bevis? Nej. Men uppenbarligen behöver man inte det för att påstå en massa saker.

Men en sak ska vi ge henne rätt i. Det är riktiga Sverigevänner som ser till att den här krisen blir så liten som möjligt. Till den gruppen hjältar hör varken William Hahne eller Elina Gustafsson. Vi Sverigevänner hoppas klimatfrukosten med Magnus Manhammar i lördags morse var trevlig och vi hyser hopp om ingen bar på det virus som smittar i stängda utrymmen med mycket folk.

På det lokala planet kan man fråga sig varför Elina som ordförande för kultur- och fritidsnämnden inte stänger simhallarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Fredrik Thomasson

Christopher Larsson

Sverigedemokraterna Karlskrona

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.