1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hur många poliser får Ronneby?

För någon vecka sedan meddelade regionpolischefen Carina Persson att Polisområde Blekinge nordöstra Skåne skulle tilldelas 17 polismän, som nyss lämnat Polisskolan med godkända betyg. Glädjande för alla som har band till detta polisområde. Det ankommer på polisområdeschefen att fördela dessa polismän där de bäst behövs.

Införandet av polisreformen blev för många, såväl poliser som allmänhet, en besvikelse i flera avseenden. Särskilt för dem som förväntade sig att de skulle få poliser närmare sig, vilket var ett löfte till samhällsmedborgarna. Som alla nu vet, blev det inte så. I Ronneby stängdes polisstationen ner helt. Efter flera års kamp lyckades kommunen med att få polisstationen öppen en dag i veckan. Dock inte under sommartid?? Såvitt är känt finns heller ingen stationerad polis i yttre tjänst i Ronneby. Idag delar Karlskrona och Ronneby på två kommunpoliser, som självklart i sin roll knappast hinner med att göra trafikkontroller, patrullera i områden, göra spaningsuppdrag samt det viktigaste synlighet, sådant som förväntas av en närpolis i kommunen. Deras inriktning är en helt annan.

Den enkla frågan ställs nu till polisområdeschefen i Kristianstad: Hur många poliser kommer att stationeras i Ronneby, av de 17 poliser som tilldelats området?

Observera ”stationeras” ska läsas understruket och ska tolkas som ordets innebörd är. Jag och flera med mig inser att du inte kan placera alla här, men tidigare löften och att stationera polis i Ronneby bör infrias snart.

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

En kort repetition av vad som passerat; i december 2015 lovades kommunledningen av dåvarande regionpolischefen att polisstationen i Ronneby skulle öppnas i början av 2016 samt skulle närpoliser placeras där. Löftet har inte återkallats och halvkvävda löften från olika berörda har framhållit att bara det blir flera poliser i lokalpolisområdet kommer stationering att ske. Nu hoppas vi alla i Ronneby kommun att det görs slag i saken.

Polisområdeschefen för Blekinge nordöstra Skåne om svar anhålles.

Ta gärna kontakt med kommunalrådet!

Stellan Lundin

F d polismästare i Ronneby

Läs mer

Ronneby

Larm om brand i bil E22

just nu

Sölvesborg

Man bröt sig in på återvinning - upptäcktes i container

61-åringen är nu misstänkt för olaga intrång.

Karlskrona

SKADEGÖRELSE: Fönsterkross och klotter på skola

Flera fönster har krossats och någon har sprayat på flera ytor på Rosenfeldtsskolan.

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Karlskrona

Soldat skadade sig vid övning

”Jag har begränsad rörelse- och aktionsförmåga.”

Olofström

Stor hastighetskontroll: Så blev resultatet

Under onsdagen utfördes flera kontroller i kommunen.