I spåren av corona

Insändare ,

Det ser kärvt ut i vårt land. Det blir för många nödvändigt att dra åt svångremmen. En god regel för de styrande är att hjälpa dem, som man vill hjälpa, men inte hjälpa dem, som man inte vill hjälpa.

Några exempel:

Frågan kring Handelsbankens tänkta aktieutdelning på 11 miljarder kronor kan vara överspelad när detta läses. Jag menar att det är orimligt att bankerna, som får jättestöd från staten, ger utdelning till ägarna.

Många företag permitterar, med statligt stöd till lönerna? Bör man då inte sätta en spärr på lönerna, till vilka man ger stöd, exempelvis på 35 000 kronor i månaden? Eller ska staten ge stöd till höga löner till fotbollsspelare?

Samtidigt som en del blir permitterade, ger de stängda gränserna svårigheter i andra branscher. Vanligen är det polacker, etcetera som plockar jordgubbar och gurkor. Det är de som planterar granplantorna. De svenska ungdomarna har ingen arbetsmoral, säger en blekingsk företagare.

Till en del kan arbetsvilliga invandrare, som redan finns inom landet, lösa problemen. Frågan är likväl: Vilka krav kan vi ställa på arbetslösa och permitterade svenskar? Att jordgubbar plockas, och granplantor sätts av gästarbetare antyder att lönerna inte är konkurrenskraftiga. Till en del kan ”marknaden”, det vill säga högre löner, lösa problemet. Likväl kvarstår frågan: Ska man få arbetslöshetsersättning med hänvisning till att man inte är van vid kroppsarbete?

Även när corona har gått över finns osäkerheten kvar. Risken för arbetslöshet är stor i många branscher. Folk kan vänta något år med att byta bil och byta möbler.

Kommunerna har räknat med tre procent högre skatteintäkter varje år. Nu kan det bli minus två. Skillnaden för Ronneby kommun blir mer än 50 miljoner kronor. För Region Blekinge mer än 100 miljoner kronor. Vad gör man då?

Samtidigt med arbetslöshet i vissa branscher torde det bli brist på arbetskraft i andra. I dag är många inom vård- och omsorg sjuka. De friska får arbeta övertid. Övertiden nu skall bytas mot fritid längre fram. Bristen på personal blir då ännu större.

Sune Håkansson

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.