unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Idiotiska trafikbeslut

När det gäller trafikpolitik i Blekinge får tjänstemän och politiker tydligen fatta hur idiotiska beslut som helst.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Dumhet 1: Olofströms kommun har byggt ett farthinder i form av en fallucka på Rosenhillsvägen. Om fordonet kör "för fort" öppnas falluckan och framhjulen faller ner.

Detta destruktiva hinder kommer att skada bilar och döda motorcyklister. Den som inte vill råka ut för detta uppmanas av kommunen att "välja en annan väg". Min uppmaning är: välj en annan ort än Olofström.

Dumhet 2: Karlskrona kommun vill sänka hastigheten från 80 till 60 kilometer i timmen på E22 förbi Öljersjö öster om Karlskrona, tvärtemot vad tjänstemännen rekommenderar.

Om detta genomförs måste E22 genom Blekinge förlora sin status som Europaväg. 60 km/h i Öljersjö och 30 km/h i Jämjö plus en massa rondeller är oacceptabelt för en Europväg.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på sydostran.se, appen MinSydöstran och e-tidning mån-sön. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 179 kr)

I tusentals år har människan strävat efter bättre vägar. Väl medveten om att goda kommunikationer leder till utveckling och välstånd.

Olofström och Karlskrona har valt en destruktiv och idiotisk trafikpolitik som leder till avveckling och förfall. Därför minskar befolkningen i Blekinge vilket är allvarligaste hotet mot vårt län.

Peter Öjerskog

Karlskrona/Pattaya