GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Illegala ockupationen av Krim har fördömts av FN

Det är intressant att Ulf Bjerén i Sydöstran anser att Putin bedriver lögnpropaganda eftersom denne offentligt har medgivit att de ”artiga gröna män” som besatte Krim 2014 var ryska trupper vilka de facto ockuperade Krim och omotiverat dödade en ukrainsk soldat.
Ortsdatering • Publicerad 28 januari 2018

Därefter genomförde Ryssland, i strid mot internationell rätt, en folkomröstning där alternativet att stanna kvar i Ukraina inte fanns med som ett alternativ. ”Folkomröstningen” övervakades av rysk militär med utvalda valobservatörer från olika höger- och vänsterextrema partier vilka kunde bevittna hur valsedlarna lades ner i genomskinliga urnor.

Den illegala ockupationen av Krim har fördömts av FN. Som bekant så har det genomförts tre demokratiska val i de delar av Ukraina som inte är ockuperade av Ryssland. Den demokratiskt valda regeringen leds av en judisk premiärminister vilket irriterar en del som i likhet med Bjerén upprepar Kremls lögner om att väst hjälpt fascister genomföra en statskupp.

Tjafset om en statskupp delas av högerextremister, bl.a. svenska nazistorganisationer, som påstår att en judisk konspiration ligger bakom skeendena i Ukraina. Eftersom Ukraina har en judisk premiärminister anser de sig ha fått vatten på sin kvarn. Som bekant så finansierar Ryssland både höger- och vänsterextrema rörelser i Europa för sina syften.

Grogrunden för samarbete mellan dessa rörelser är god då de har svårt att acceptera att globaliseringen inte bara har minskat fattigdomen och ökat levnadsstandarden globalt utan också lett till ökad spridning av liberala idéer om demokrati och mänskliga rättigheter. Gemensamt för ytterkantsrörelserna är deras djupa förakt för frihet och mänskliga rättigheter. Ett uttryck för detta var den famösa konferensen i Moldavien där den ryske fascisten Dugin deltog tillsammans med Sveriges mest kände förnekare av Pol Pots massmord, Jan Myrdal.

Mats Marcusson