Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: 100 förslag som ska vända krisen

Moderaternas utgångspunkt är att Sverige och Blekinge behöver en stramare och mer långsiktig invandringspolitik.
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sverige befinner sig i en integrationskris, med många utanförskapsområden som präglas av kriminalitet, trångboddhet, hög arbetslöshet och bidragsberoende. Ett exempel på ett sådant område i Karlskrona är Kungsmarken.

Integrationen är en nyckelfråga för Sverige. Moderaterna har tillsatt en Integrationskommission som presenterat 100 förslag på hur vi vill vända integrationskrisen. En mycket stram invandring är en förutsättning.

Inom kort presenterar regeringen sitt förslag till ny invandringspolitik. Av det som framkommit hittills kan vi dra slutsatsen att förslaget på flera punkter kommer att leda till ökad invandring jämfört med nu under den tillfälliga lagen. Regeringen föreslår exempelvis undantag från försörjningskravet för en rad anhöriggrupper, och har slopat kravet på svenska för permanent uppehållstillstånd - trots att språket är den kanske enskilt viktigaste nyckeln in i det svenska samhället.

"Regeringen föreslår exempelvis undantag från försörjningskravet för en rad anhöriggrupper, och har slopat kravet på svenska för permanent uppehållstillstånd - trots att språket är den kanske enskilt viktigaste nyckeln in i det svenska samhället."

Moderaterna har i stället presenterat en rad förslag för en minskad invandring:

• Ett volymmål för asylmottagandet. Sveriges asylmottagande ska inte överstiga nivåerna i Norge, Finland och Danmark. Det skulle innebära 5 000 asylsökande per år, vilket ska jämföras med Migrationsverkets prognoser på 20 000.

• Ett regelverk på EU:s miniminivå och tydliga krav för permanent uppehållstillstånd. Man ska kunna försörja sina anhöriga, och man ska lära sig svenska och få kunskaper om samhället för att kunna få permanent uppehållstillstånd.

• Kvalificering in i välfärden för alla nyanlända. De som kommer till Sverige ska i högre grad stegvis få rätt till olika bidrag och sociala förmåner, i takt med att de lär sig svenska, jobbar och betalar skatt.

• Ett nej ska vara ett nej. De som fått nej på sin asylansökan måste lämna landet. Vi föreslår fler förvarsplatser, elektronisk övervakning och indraget bistånd för länder som vägrar ta emot sina egna medborgare.

Socialdemokraterna hävdar att de står bakom en stram migrationspolitik., men i själva verket lägger de förslag som ökar invandringen. De sviker därmed Sverige, de egna väljarna och alla dem som fastnat i det rödgröna utanförskapet.

Sverige och Karlskrona behöver en politik som minskar invandringen och vänder integrationskrisen.

Maria Malmer Stenergard (M), migrationspolitisk talesperson

Camilla Brunsberg (M), oppositionsråd Karlskrona

Läs mer