GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: 25 mot 24

Skilda media ger ofta upplysning om, att världens natur håller på att ta slut. Därför är varje bit natur viktig, även den som ligger i Sölvesborg.
Bara man tar en liten bit så syns det väl inte?
Bara man tar en liten bit så syns det väl inte?
Foto: Jurek Holzer / SvD / TT
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ett beslut är fattat i Sölvesborg i coronatid – med 25 röster mot 24 – om att 90.000 m2 stadsnära bokskog ska huggas ned. Så blev pandemin även skadlig för Sölvesborgs värdefulla ädellövskog. Inga demonstrationer kan hållas i nuläget för att bevara bokskogen.

"Så blev pandemin även skadlig för Sölvesborgs värdefulla ädellövskog. Inga demonstrationer kan hållas i nuläget för att bevara bokskogen."

I sammanhanget kan ett citat från Fredrik Backmans bok ”Vi mot er” passa (uppföljare till ”Björnstad” av Fredrik Backman): ”Fabriken skär i personalstyrkan varje år som ett barn som tror att det inte ska synas att tårtan i kylen blivit mindre om man bara tar lite från alla sidor.”

Behandlingen av Sölvesborgs bokskog torde vara ett paradexempel på detta – skövlad på flera sidor och så lite i mitten också.

Inga Johnsson

Läs mer