GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Båtfolket kan sköta båtplatserna

Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi hör att båtfolket vill bidra med sitt kunnande när det gäller skötsel av bryggor och båtuppläggningsplatser. Självklart tycker jag. När engagerade människor får möjlighet och vill ta ansvar blir det oftast bättre. Kommunen är inte så bra på att sköta båtplatser som de som har sitt intresse där.

En kunnig företagare kan också vara ett bra alternativ. Men vi kristdemokrater tror på föreningarna. Vi hoppas på att dessa kunniga båtintresserade personerna ska vilja ta tag i frågan. Under tiden ska kommunen naturligtvis föra en dialog med dessa som berörs. Så borde det alltid vara i en kommun. Bjud in brukarna när viktiga beslut ska tas. Då undviker vi onödiga misstag.

Britt Jämstorp