GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Betalt för att förbruka el

Intressant att läsa Sydöstrans ledarsida (21 januari) och de skeptiska synpunkterna på att subventionera elpriser.
Publicerad 25 januari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Subventionerna kan göra att några tjänar på att förbruka el?
Subventionerna kan göra att några tjänar på att förbruka el?Foto: PONTUS LUNDAHL / TT /

Kollade upp vad elen kostade mig på senaste fakturan (har bundet elpris sedan lång tid tillbaka)) och hamnade på 1,43 kr/KW (allt inräknat; elnät, elhandel och moms) .

Samtidigt läser jag om "subventionstrappan" som är 200 kr per 100 KWs förbrukning, alltså 2 kr per KW. Slutsatsen är att jag tjänar 57 öre per KW genom att förbruka mera (upp till 2000 kW).

”Slutsatsen är att jag tjänar 57 öre per KW genom att förbruka mera (upp till 2000 kW).”
B.

Som ledarsidan skriver är det en tveksam metod för att komma till rätta med höga elpriser. Man kan förstås göra annorlunda; subventionera enbart höga elräkningar, inte i första hand förbrukning, men varför ska de som låtit bli att binda sina elpriser (för att tjäna pengar) eller låtit bli att tilläggsisolera tjäna på detta?

Blir nog fel hur man än gör. Men en får tacka, kommer inte att betala speciellt mycket för el under december t.o.m. februari.

B.