GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Brottsoffer och patienter vinnare

Sverige förtjänar bättre. Kristdemokraterna sätter i stället samhällsproblemen i fokus och det sakpolitiska innehåll som krävs för att få en ny kurs för Sverige.
Publicerad 26 november 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch om den segrande budgeten.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch om den segrande budgeten.Foto: Jessica Gow/TT

Därför har vi och Moderaterna, tillsammans med Sverigedemokraterna, fått riksdagen att anta en budget där vi tar de första och viktiga stegen i att omprioritera Socialdemokraternas felaktiga politik.

Vi gör nu kraftfulla satsningar på att bekämpa brottsligheten och att vända utvecklingen i vården.

Gängkriminaliteten har eskalerat till nivåer som regeringens budget inte svarar upp mot. Därför har därför gjort kraftiga förstärkningar av hela rättsväsendet – inklusive kustbevakningen och tullen. Genom en riktad satsning på att höja polislöner gör vi det mer attraktivt att vara polis och för att få fler poliser ut i yttre tjänst. Fler övervakningskameror som hjälper polisen i deras arbete och när de kriminella ska lagföras, då behövs även våra förstärkningar av Åklagarmyndigheten och Sveriges domstolar.

Pandemin har förstärkt problemen med vårdköer och den vårdskuld som har byggts upp. Vårdköerna innebär ett mänskligt lidande för många, i form av ökad oro och smärta. I vår budget kommer 3,4 miljarder kronor de kommande tre år i tillskott till sjukvården.

”Budgeten innebär en utbyggnad av vårdplatserna eftersom Sverige har minst antal vårdplatser per capita i hela EU.”
Kristdemokraterna

Budgeten innebär en utbyggnad av vårdplatserna eftersom Sverige har minst antal vårdplatser per capita i hela EU. Vi tar de första stegen mot en nationell vårdförmedling för att använda tillgänglig kapacitet till de patienter som väntat olagligt länge, oavsett i vilket region den kapaciteten skapas. Satsningen innebär också att patienter som söker vård i annan region ska få ersättning för sina resekostnader.

Det får vara nog med dystra rekord. Vi är beredda att ta oss an uppgiften att vända utvecklingen, och den här budgeten påbörjar det arbetet. För patienterna i vårdkön och för brottsoffren. Sverige behöver en ny riktning och en ny regering med hjärta för Sverige.

Ebba Busch, partiledare (KD)

Jakob Forssmed, ekonomisk-politisk talesperson (KD)

Bengt Jönsson, distriktsordförande, riksdagskandidat Blekinge (KD)

Billy Åkerström, Karlskrona, (KD)

Per Thorngren, Karlskrona (KD)

Carina Olsson, Karlskrona (KD)

Thobias Jemjeby, Karlskrona (KD)

Suzanna Garsten Schön, Karlskrona(KD)

Cissi Velin, Karlskrona (KD)

Anna Ekberg, Ronneby (KD)

Dan Munther, Karlshamn (KD)

Robert Manea, Sölvesborg (KD)