GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Dags dra i handbromsen?

Vi ser nu att det kommer att bli en betydligt kärvare ekonomi för Sölvesborgs kommun.
Sölvesborg • Publicerad 8 augusti 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dags dra i handbromsen, Sölvesborg?
Dags dra i handbromsen, Sölvesborg?Foto: Johan Nilsson / TT

Då det funnits pengar sedan tidigare år och även när pandemin var fanns det utbetalningar av bidrag vilket underlättade. Men nu hinner verkligheten ifatt med inflation, krig m.m.

Visst det är ingen direkt kris ännu men enligt prognoserna så kommer 2023 att bli ett betydligt kärvare år.

Flera saker har gjorts som kostat åtskilliga miljoner kronor. En ny säkerhetsorganisation är inte gratis. Vidare behöver administrationen ses över i kommunhuset. Inom samhällsbyggnadsförvaltningen saknas pengar när det blir mer och mer att ta hand om. Asfaltering av kommunens vägar och underhåll av kommunala byggnader skjuts på framtiden. Ogräset frodas i rabatterna, innerhamnkajens stabilisering har flyttats fram i tiden. Flera åtgärder skjuts på framtiden.

” Ogräset frodas i rabatterna, innerhamnkajens stabilisering har flyttats fram i tiden. Flera åtgärder skjuts på framtiden.”

Dessa saker kommer med stor sannolikhet inte högt upp i de olika partiernas valprogram men är viktiga för invånarna i Sölvesborgs kommun!

Flera bra saker har gjorts vad gäller företagandet. Ska kommunen var i framkant behöver även kulturområdet lyftas fram. Centerpartiet lyfte frågan i kommunens rambudget där vi yrkade på att det skulle tillsättas extra ekonomiska medel till Fritid och Kultursektorn.

Vi i Centerpartiet anser att Sölvesborgs kommun kan komma att stå inför stora underhållskostnader inom några år om inget görs. Dags att dra i handbromsen och se över det man har?

Centerpartiet Sölvesborg

Ulf Svensson

Pär Milton

Ronny Berggren

Arne Persson