GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Det behövs en kommunal parkförvaltning

Det har väl inte undgått någon att skötseln av våra parker och grönytor har blivit rejält sämre under de senaste åren. Blommor vissnar ner och ingen rensar upp. Ogräs tar över och får växa hej vilt.
Sölvesborg • Publicerad fredag 15:08
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Socialdemokraternas oppositionsråd i Sölvesborg,Birgit Birgersson-Brorsson, skriver att det inte går att lita på att frivilliga ska sköta kommunen.
Socialdemokraternas oppositionsråd i Sölvesborg,Birgit Birgersson-Brorsson, skriver att det inte går att lita på att frivilliga ska sköta kommunen.Foto: Bo Åkesson

Frivilliga har nu börjat engagera sig för att göra staden vacker igen. Det är bra kan man tycka men kan ha en baksida i förlängningen.

Vi vet att det behövs fler arbetare inom parkförvaltningen, för att förnya men också att förvalta de ytor som kommunen har. Bland det första som Samstyret gjorde var att plocka bort Landskapsingenjören och det är säkert en del i hur det ser ut nu.

Den där hedervärda insatsen om frivillighet, kan innebära flera olika negativa konsekvenser.

Det behövs fler som arbetar som parkförvaltare och sannolikheten är ganska stor att det inte anställs några då det finns frivilliga som kan utföra deras arbete. Personer som lämnar på grund av pension eller av andra skäl kanske inte ersätts.

Tills syvende och sist så kan vi stå helt utan en kommunal parkförvaltning, och ha en kommun som helt förlitar sig på att andra gör arbetet. Det kallas lönedumping och detta har Samstyret öppnat upp för nu.

”Tills syvende och sist så kan vi stå helt utan en kommunal parkförvaltning, och ha en kommun som helt förlitar sig på att andra gör arbetet.”
Birgit Birgersson Brorsson, socialdemokraterna

En annan aspekt är; Vem har arbetsgivaransvaret och därmed ansvar för ”arbetsplatsolyckor” om något skulle inträffa när de frivilliga utför arbetet? Vilka försäkringar gäller? Den enskildes? Jag vet inte men det är en oerhört olycklig utveckling.

Sölvesborg Kan Bättre!

Birgit Birgersson Brorsson, Oppositionsråd, Socialdemokraterna i Sölvesborg