GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Djuren kan inte välja - men du kan!

Vid ett val med JA eller NEJ till djurplågeri, skulle det inte bli en rysare som i riksdagsvalet, majoriteten skulle rösta NEJ.
Vegan • Publicerad torsdag 15:13
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dags att bli vegan?
Dags att bli vegan?Foto: Tommy Svensson

Ändå väljer 98% att stödja djurindustrin, hur går det ihop?

I stort sett dagligen rapporterar veterinärer från slakterierna om hur djuren behandlats när de kommer för att dödas från ägg- mjölk- och köttgårdarna i Sverige.

Dokumentation har gjorts av myndigheter och föreningar i åratal, men när bilderna visas med uppmaningen att bli vegan och skriva på för att "Stoppa slakten" och i EU "End the slaughter age", är vi extrema som vill att man respekterar alla individer, oavsett utseende och härkomst!

Många kallar bilderna från Svensk djurindustri för "fake news", fast vi alla vet, att inget humant sker på ett slakteri.

Du kan med din sedel rösta för ett levande hav, genom att äta vegansk kaviar, så slipper miljontals fiskar dödas.

Ditt dagliga val kan vara att inte se hönan som en äggmaskin, utan istället steka och krydda tofu, så har du valt att respektera en oliktänkande.

Om du är för samtycke, röstar du för kons rätt till sin kropp genom att inte betala för påtvingad dräktighet och väljer att stödja svensk produktion av havredryck och genom att använda rökarom på bönorna väljer du att inte se grisens kropp som en ägodel och skona denne från gaskammaren.

”Djuren har inget val, men det har vi, så om du emot djurplågeri, bör du följa din moraliska valkompass och leva som vegan!”
Anette Ingelsson

Djuren har inget val, men det har vi, så om du emot djurplågeri, bör du följa din moraliska valkompass och leva som vegan!

Anette Ingelsson