unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Insändare: Emma Stjernlöf är en krona bland tjufemöringarna

Den senaste tiden visar verkligen vad politik är.
Politik är makt och pengar med ett stort fokus på pengar, skriver Emilie och Inger Pilthammar.
Politik är makt och pengar med ett stort fokus på pengar, skriver Emilie och Inger Pilthammar.
Foto: PrB / TT /
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Politik är makt och pengar med ett stort fokus på pengar.

Tänk tanken att det ekonomiska incitamentet försvann för olika poster i kommuner och regioner, och se till vilken skillnad det hade inneburit.

Maktstriden i vårt förra parti, moderaterna, är inget nytt utan har pågått under decennier med olika personer. Vissa saker förändras dock inte och det som nu sker i Region Blekinge var väntat. Det fungerar inte att vara en ambitiös kvinna med skinn på näsan i ett parti som enbart ser till kompisprocesser och egna fördelar.

Ordet “samarbetsproblem” används om alla som tänker själv och inte följer några enskilda individers vilja, vilket också innebär att du ständigt utsätts för motvind i en grusig uppförsbacke.

Emma Stjernlöfs tid var uträknad från första början för partiet hjälper inte den som behöver hjälp utan vänder istället ryggen och hoppas på misstag. Det är nämligen bra att använda människor som kryssmagneter, men sedan är det kompisarna som ska till toppen.

quote
Det är nämligen bra att använda människor som kryssmagneter, men sedan är det kompisarna som ska till toppen.

Demokratin i partiet har sedan länge varit att kryss inte spelar någon roll och någon med exempelvis tolv kryss kan komma till toppen om den är vän med rätt personer inför den interna omröstningen. Folkets vilja är en petitess.

Media har rapporterat om att partigruppen och tjänstemän har bekymmer med att samarbeta med Emma. Tjänstekvinnans bekymmer bör lösas genom att denna söker ett annat arbete då hon enbart är anställd för att serva partigruppen och regionrådet, och partigruppen bör sitta ner för att hjälpa istället för att stjälpa. Ville man hålla ihop Alliansen i regionen så kanske man skulle lyssnat på de gruppledare som redan tidigare klagat på den som plötsligt, när stormen drar ihop sig, inte har förtroende för Emma.

Det som inte syns utåt är de osynliga trådar som förmodligen har börjat röra sig.

För att “rätt” person ska få en bra plats till nästa val, gäller det nämligen att göra sig av med potentiella hot redan nu.

Kan man inte skrämma, ljuga och hota till tystnad så utesluter man utan pardon.

Precis som tidigare.

I ett parti utan det ekonomiska incitamentet finns inte dessa striderna och Emma, du är varmt välkommen till MED (Medborgerlig Samling) när du vill!

Men så länge du orkar så stå på dig.

Du är en krona bland tjufemöringarna.

Emilie och Inger Pilthammar

Medborgerlig Samling Blekinge