Insändare: Får man tycka vädret är bra?
En gång, för inte så länge sen, var en inte obetydligt stor del av befolkningen experter på virussjukdomar. Särskilt ett speciellt virus som härstammar från Asien. Alla dessa enorma mängder med experter visste exakt hur man ska hantera det här och minska smittspridningen.
Nu har samma experter sadlat om. Det är viktigt med kompetensutveckling. Nu är de istället experter på klimat och väder.
Och de vet exakt hur det ligger till. Är det varmt och torrt beror det på klimatförändringar som vi människor orsakar. Och är det regnigt och ruskigt beror det också på klimatförändringar som vi människor orsakar.
Endast.
Inget annat.
Absolut inget annat.
Men är det verkligen så? Alltid? Och hur kan de veta det med sådan säkerhet? Särskilt med tanke på att bara för ett par år sen var de ju experter på något helt annat.
Har inte klimat och väder åtminstone till en viss del ändå varierat en hel del i mänsklighetens historia?
”Har inte klimat och väder åtminstone till en viss del ändå varierat en hel del i mänsklighetens historia?”En vanlig medborgare
En ledarskribent på en stor svensk tidning påtalar att det är viktigt även för Sverige att minska utsläpp som kan medföra klimatförändringar men att Sveriges utsläpp trots allt är ytterst minimala i jämförelse med enormt stora länder som till exempel Kina.
Detta konstaterande vållar kaos och frustration i sociala medier och ledarskribenten blir närmast verbalt halshuggen.
Hur kan ett sådant rimligt konstaterande anses vara så kontroversiellt?
Ja, gode tid. Hur i hela friden hamnade vi här?
Och i skrivande stund har det varit ett par dagar med nästan högsommarväder i de här sydöstra delarna av landet. I alla fall hyggligt varmt och riktigt bra.
Men får man verkligen tycka att vädret är bra? Någonsin?
Får man det?
En vanlig medborgare