GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Gör Bengtsaleden till vandringsled

Vad hade Karlskrona varit utan skogen?
Madeleine Norman är gruppledare för Miljöpartiet.
Madeleine Norman är gruppledare för Miljöpartiet.
Foto: Mattias Mattisson
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

En del av oss älskar att plocka svamp och bär, andra att ta en löprunda eller promenera med hunden. Vi vandrar, tältar, finner ro. Skogen är viktig för oss på så många olika sätt, men även för våra medarter, för den biologiska mångfalden som är helt beroende av skogen för sin överlevnad. Dessutom binder skogen också mängder av kol och kan hjälpa oss att nå klimatmålen – om skogen används klokt.

"Skogen är viktig för oss på så många olika sätt, men även för våra medarter, för den biologiska mångfalden som är helt beroende av skogen för sin överlevnad."

Allemansrätten är lika fantastisk som unik – men vad är den värd utan levande skogar?

Vi i Miljöpartiet de Gröna har genom vår opinionsarbetet varit med och skapat två naturreservat genom åren, Prästamarken och Skärva. Båda omtyckta och omhuldade skogar med den för Blekinge så typiska ädellövskogen. Nu är det ena av dom, Prästamarken i utkanten av Lyckeby, återigen hotat av en otidsenlig lastbilsled, Bengtsaleden, som man har ritat in i den nya Översiktsplanen 2050.

Vi i Miljöpartiet vill istället att Bengtsaleden ska göras om till en vandringsled, som är tillgängliggjord för alla, även dig som sitter i rullstol eller drar en barnvagn. Prästamarken är Lyckebys egna naturskog - och den tycker vi är värd att bevaras.

Madeleine Norman, gruppledare MP Karlskrona

Ingela Gånedahl, ordförande MP Karlskrona

Björn Gustavsson, politisk sekreterare MP Karlskrona

Läs mer