Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Hur tänker Folkhälsomyndigheten?

Hur smittar covid-19 egentligen?
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Restriktionerna är att man inte får träffas i stora folksamlingar utomhus, alltså blev det inga valborgseldar alls i år heller, även om det hade gått att organisera med två meters mellanrum mellan deltagare, kan man det i en affär bör det gå även utomhus. Däremot fick man träffas åtta personer tillsammans inomhus i ett vardagsrum då smittar det tydligen inte. Så här säger Folkhälsomyndigheten:

• Umgås inte med andra än de i din egen familj, de i skolan och på arbetsplatsen i den mån distansarbete inte är möjligt

• All träning för vuxna bör ske enskilt och utomhus

• Munskydd bör användas i offentliga inomhusmiljöer och på de arbetsplatser där närkontakt under längre tid inte kan undvikas (inom två meter under 15 minuter).

"Hur kan det komma sig att det då är tillåtet att bjuda hem andra familjer i sin bostad på Valborg men inte att få stå utomhus? "

Hur kan det komma sig att det då är tillåtet att bjuda hem andra familjer i sin bostad på Valborg men inte att få stå utomhus? Polisen löste snabbt upp demonstrationen mot restriktionerna som försiggick på ett torg i Stockholm på lördagen, men polisen går inte hem till folk och frågar om alla i vardagsrummet är skrivna på den adressen.

Så viruset smittar jättemycket utomhus i synnerhet på torg och vid eldar men inte inomhus? För människor utan tät bekantskapskrets är just såna tillställningar jätteviktiga för att komma ut bland andra dock på avstånd, men de ska isolera sig men inte de med en bekantskapskrets som träffas i någons hem? Kan någon hjälpa mig att förstå?

Maria Nilsson, Jämshög

Läs mer