Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Ja, islam är en avskyvärd religion

Svar till insändare i Sydöstran den
Yttrandefrihet • Publicerad 27 maj 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I muslimska länder anses kvinnor mindre värda.
I muslimska länder anses kvinnor mindre värda.Foto: Hassan Ammar

När Inge Johansson och Peter Östling försöker ge sig in i debatten är frågan om de är läskunniga. Det är naturligtvis så att vi bäst upprätthåller demokratin genom en öppen debatt där vi bemöter varandra med argument, jag har aldrig påstått något annat.

Vad jag däremot säger är att försvaret av andras rätt att begå en viss handling i yttrandefrihetens namn, inom lagens gränser, inte per automatik innebär att man står bakom handlingen i sig. Det handlar däremot om att man står upp för yttrandefriheten, vilket jag gör till skillnad från herrarna ovan.

Annons

Jag skulle själv aldrig ställa mig och bränna böcker offentligt. Men man får de facto får bränna böcker man själv äger, vilket kammaråklagare Viktor Törneke konstaterade i SVT den 21 april. ”Inom ramen för en politisk demonstration så har man ett stort utrymme att provocera”, konstaterade han bland annat.

Det är dock inte första gången man landar i den slutsatsen. I samband med koranbränningar i Malmö i augusti 2020, konstaterade åklagaren att det inte är något brott eller ”hets mot folkgrupp” att bränna koranen. Det är däremot en del av yttrandefriheten. Detta oavsett vad Johansson och Östling än må tycka om det.

Och till ”Professorn” kan jag säga följande; ja, islam är en avskyvärd religion. Vi behöver inte gå längre än till den muslimska världen för att se en lång rad länder där det minst sagt råder ett demokratiskt underskott, där kvinnor är mindre värda och där oliktänkande förföljs, fängslas och mördas. Det är länder som bygger på islam och på Muhammeds läror, liv och leverne. Vi kan nu se hur vår del av världen är på väg åt samma håll som en direkt följd av mångkulturalism och massinvandring.

Att kritisera islam och ta striden mot islamisterna är därför inte bara en rättighet utan snarare en skyldighet för den som står upp för demokratin och allt som den representerar.

”Att kritisera islam och ta striden mot islamisterna är därför inte bara en rättighet utan snarare en skyldighet för den som står upp för demokratin och allt som den representerar.”
Richard Jomshof, Sverigedemokraterna

Sedan kan man naturligtvis diskutera på vilket sätt den kritiken ska framföras. Men att inskränka demokratin, begränsa yttrandefriheten och ställa sig på islamisternas sida, vilket Johansson, Östling och ”Professorn” vill göra, är inte vägen framåt.

Sverige är ett av världens bästa länder, byggt på en blandning av kristna värderingar och upplysningstidens tankar och idéer. Detta är värt att försvara mot islam och islamismen. Det gör vi inte minst genom att värna och stå upp för yttrandefriheten.

Richard Jomshof (SD), Partisekreterare och riksdagsledamot

Annons
Annons
Annons
Annons