GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Ja till Nato

Gunnar Sandwall undrar i sin insändare i Sydöstran den 26 mars om Nato verkligen är frälsningen från allt ont i världen. Nej, naturligtvis inte.
Nato • Publicerad 28 mars 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är här, hos Nato, som vi ska gå med.
Det är här, hos Nato, som vi ska gå med.Foto: Olivier Matthys

Men det ukrainska folket hade inte varit utsatt för en besinningslös terror från imperialisterna i Kreml om Ukraina hade varit medlem i Nato.

”Men det ukrainska folket hade inte varit utsatt för en besinningslös terror från imperialisterna i Kreml om Ukraina hade varit medlem i Nato.”
Mats Marcusson

Ryssland hade sannolikt inte inlett kriget mot Ukraina och ockuperat Krym och östra Donbas 2014 om Ukraina hade varit medlem i Nato. Vid den tidpunkten var Ukraina neutralt enligt landets författning.

De baltiska länderna är dock medlemmar i Nato vilket hittills skyddat dem från Kremls imperialistiska ambitioner. Med tanke på händelseutvecklingen och Putins irrationella beteende kan det dock inte uteslutas att de ryska styrkorna inleder ett anfall på Baltikum. I det läget kan vi inte stå utanför Nato.

Därför ska vi ansöka om medlemskap så fort som möjligt. En ansökan om medlemskap i Nato är inte bara uttryck för en egoistisk strävan att beskydda sig själv. Det är också ett uttryck för solidaritet med de folk som hotas av imperialisterna i Kreml.

Mats Marcusson