Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Kommunism, vi vet hur det slutar

Efter att ha läst igenom en insändare av kommunistledaren Jeppsson i Karlshamn måste man reagera och tillägga att en sådan inställning för att lösa samhällsproblem är både trångsynt och verklighetsfrämmande.
Revolten i Ungern 1956. Bild: Budapestbor vid förstörd sovjetisk pansarvagn.
Revolten i Ungern 1956. Bild: Budapestbor vid förstörd sovjetisk pansarvagn.
Foto: TT
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Hur skulle vårt samhälle bli om man skulle släppa fram proletariatets diktatur? Skulle vi slippa ifrån alla problem genom att upprätta ett klasslöst samhälle där några individer styr i ett järngrepp över landets befolkning?

"Hur skulle vårt samhälle bli om man skulle släppa fram proletariatets diktatur?"

Och överst skulle naturligtvis finnas en folkkär ledare. Bevare oss väl om det skulle dyka upp någon av typ Josef Stalin eller Béla Kun. Vad skulle resultatet bli? Tänk er blodiga maktkamper, korruption, skenrättegångar, grymma utrensningar av oliktänkande och mycket annat elände.

Vad är det egentligen som Jeppsson eftersträvar? Som alltid handlar det om att ett land i så fall måste införa en diktatur och att alltså därmed utse en enväldig diktator. Frågan är förstås - hyllar eller hyllar inte Jeppsson Stalins blodiga kommuniststyre? Och allt detta massmördande i kommunismens namn?

Jag har på rätt nära håll sett ett ruskigt exempel på hur ett land misshandlats av kommunister såsom Mátyás Rákosi och hans gelikar i 1950-talets Ungern. Där förekom det alltid tvångsutkommenderingar till gator och torg när det var dags att hylla sina s.k. folkkära ledare.

Jodå, alla vet vi ju alltför väl hur allt detta slutade.

LeBe Larsson, S-borg