Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Lägg inte ner Bromma

Liberalerna Blekinge säger nej till en nedläggning av Bromma flygplats.
Bromma flygplats nödvändig för Blekinge menar liberalerna.
Bromma flygplats nödvändig för Blekinge menar liberalerna.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi anser att flygtrafiken och flygplatsen har en viktig roll i att koppla ihop Stockholm med resten av landet. Bromma flygplats ger oss Blekingebor möjligheter till god och snabb tillgänglighet till huvudstaden. Vi vet att snabba kommunikationer till och från Blekinge är avgörande för ett växande näringsliv och en livskraftig region.

Att utreda en eventuell nedläggning mitt i en pandemi är ett illa valt tillfälle. Vi anser att man istället bör stötta flygets återhämtning som livsnerv för invånarna i Blekinge, för näringslivet och för de som vill besöka vår del av landet.

Bromma måste vara kvar för överskådlig tid framöver. Innan en eventuell nedläggning av flygplatsen beslutas måste det säkerställas att Arlanda har kapacitet för såväl SAS som konkurrerande flygbolag. Konkurrens på sträckan Kallinge-Stockholm är nödvändig. Vi vill inte tillbaka till en situation där ett flygbolag har monopol på marknaden för flyg till och från Blekinge.

Börje Dovstad, ordförande Liberalerna Blekinge

Läs mer