GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Motståndet ska aldrig upphöra

Det har sagts förut, men förtjänar att sägas igen. Alla uppgifter om att motståndet skall upphöra är falska likväl som ryktena om att Trossö skall göras bilfritt.
Bilfritt är inget alternativ för Trossö.
Bilfritt är inget alternativ för Trossö.
Foto: Sonja Palm
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det finns en utbredd uppfattning bland en del tjänstepersoner på Karlskrona kommun att bilar är onda, tar plats och skall bekämpas med alla tillgängliga medel.

Besök till Trossö med bil skall försvåras och allra helst omöjliggöras till förmån för promenader och spontanmötesarenor. Att cityhandeln är beroende av den bilburne besökaren negligeras helt, eftersom övertygelsen om att platsens inneboende attraktionskraft skall locka folk att promenera från sina bilar som gärna skall parkeras så långt bort som möjligt lever stark i kommunhuset, detta också i ljuset av uppfattningen att antalet parkeringsplatser i själva staden Karlskrona är allt för många.

Hur ser då verkligheten ut ?

Cityhandeln för en tynande tillvaro, och i allt större omfattning sker spontanhandel inte på Trossö, utan i Lyckeby, på Slottsbacken och i Amiralen.

Varför ?

Som tidigare nämnts bedrivs dygnet runt klappjakt på bilister som parkerat fel eller inte betalat sina avgifter, och detta av en stadigt växande skara parkeringsvakter, som i numerär i förhållande till bevakad yta och invånarantal överstiger betydligt större städers parkeringsövervakningsorganisationer.

Risken/chansen att få en kontrollavgift på sin bil är numer så stor inne på själva Trossö, att spontanhandelsbesökarna helt sonika väljer andra platser för sin kommers.

"Risken/chansen att få en kontrollavgift på sin bil är numer så stor inne på själva Trossö, att spontanhandelsbesökarna helt sonika väljer andra platser för sin kommers."

Men, bland annat vi Kristdemokrater vänder oss kraftfullt mot det lågfrekventa krig som förs mot bilismen i kommunens centrala delar, och vill göra helt klart att när vi förhoppningsvis kommer till makten efter valet 2022 är en fullkomlig reformation av parkeringsstrategin en av dom punkter som ligger absolut högst på agendan.

Det är besökaren som väljer hur han eller hon vill komma till vår stad, och inte en skara tjänstepersoner med en bilfri innerstad som främsta mål.

En levande stadskärna kräver transportmässig divergens, inte enögd uteslutning.

Kristdemokraterna i Karlskrona, Bengt Jönsson, Billy Åkerström, Carina Olsson, Malgorzata Andersson, Mikaela Andersson, Don Lundberg, Thobias Jemjeby, Johannes Larsson, Carl Andersson, Suzanna Garsten Schön, Monica Schön, Pelle Nordensson

Läs mer