GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Olämpligt onödigt

När vi nu i Karlshamn står inför kommunala budgetförhandlingar bör huvuddelen av tillgängliga medel, som alltid, styras till kommunens viktigaste uppdrag; att värna barn, ungdomar och äldre för utbildning, vård, omsorg, fritid och kultur.
Publicerad 12 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Oavsett ekonomisk situation måste varje krona noga räknas och särskilt inom områden som inte tillför kommunens medborgare särskilt mycket.

”Oavsett ekonomisk situation måste varje krona noga räknas och särskilt inom områden som inte tillför kommunens medborgare särskilt mycket.”
Jan Andersson, miljöpartiet

Det jag i sammanhanget närmast tänker på är den dryga miljon kronor som årligen slussas ut till ett fåtal förtroendevalda politiker och med endast en titel beskrivet uppdrag som ”samordnare”. Visst har i några fall gediget arbete utförts, men denna ospecificerade och kravlösa funktion borde vara en styggelse inom varje kommunal organisation.

I vissa fall har nog ”samordningsuppdrag” varit ett slags stöd till mindre partier inom en koalition, som ekonomisk kompensation i förhållande till det största partiets betalda kommunalrådspost, liksom det ekonomiska stödet till oppositionsrådet. I andra fall inte alls.

Ekonomiskt stöd till mindre partier inom en koalition är nog inte fel, men borde i så fall uttryckas mera tydligt. För övergripande politiskt uppdrag, som ansvarig för exempelvis landsbygdsutveckling, miljö och klimat eller annat meningsfullt, borde ett sådant kunna ordnas på annat sätt med tydlig arbetsbeskrivning och med krav på redovisning.

Jan Andersson, (Mp)