GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Omsorgens personal är hjältar

Avslutande replik till Johanna Beijers (S), Daniel Berg (S) samt Lisa Jörnkrans (Kommunal) efter replik 10 juni i Sydöstran.
Publicerad 15 juni 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kith Mårtensson, moderaterna i Sölvesborg.
Kith Mårtensson, moderaterna i Sölvesborg.
Foto: Johan Nilsson/TT

Skribenterna antyder att jag inte förstod deras insändare – så var inte fallet. Min avsikt var ett belysa de olika punkterna från ett annat håll grundat på viss fakta. I er replik gör ni ytterligare uttalanden gällande missnöjet med usla scheman och att medarbetare enbart har att välja mellan dåliga scheman med korta turer eller dubbelpass. Schemaadministratörerna gör ett utomordentligt arbete och följer de bestämmelser som finns vilket jag tar för givet att ni vet. Att då raljera med att medarbetarna enbart har att välja mellan två dåliga ting känns inte så årligt för mig.

””Omsorgens personal är hjältar. De innehar ett av samhällets viktigaste arbete och ska ha en god arbetsmiljö med ”sjysta” anställningsvillkor.””
Kith Mårtensson

Gällande planeringen så vet undertecknad mycket väl att planerarna utför sitt arbete i tät kommunikation med arbetsgruppen de planerar till. Således är det personalen som arbetar hos de äldre som till stora delar formar hur besöken ska planeras. Och naturligtvis har kontinuiteten en ledande plats i deras arbete, det tar jag för självklart att ledande politiker i omsorgsnämnden vet.

Till sist så vill jag bara informera om att jag vet skillnaden mellan heltid som norm och önskad sysselsättningsgrad. Mitt syfte med tidigare inlägg var att informera om att de av Kommunals medlemmar som arbetar inom omsorgen i vår kommun redan idag kan arbeta heltid.

Samma arbetstidsregler gäller även för dem, behöver således inte jaga timmar eller ”hämta hem timmar när ens kollegor har semester”. De har all sin tid i sitt eget schema precis som alla andra. När ni socialdemokrater införde önskad sysselsättningsgrad så ansågs det vara en bra anställningsform då den ger möjlighet till heltid för den som önskar men ni verkar ha ändrat inställning där.

Omsorgens personal är hjältar. De innehar ett av samhällets viktigaste arbete och ska ha en god arbetsmiljö med ”sjysta” anställningsvillkor. Min bedömning är att de har det i vår kommun. Allting kan oftast bli bättre i någon del men i stort ser jag en verksamhet som fungerar med stolta medarbetare som är goda ambassadörer för sitt yrke.

Kith Mårtensson, gruppledare Moderaterna Sölvesborg

Läs mer