GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Orimliga advokatkostnader

Dom orimliga advokatarvodena accentueras av de två försvararna i den uppmärksammade mordrättegången i Karlskrona nyligen.
Vad får advokaterna som försvarar någon som erkänt få kosta egentligen?
Vad får advokaterna som försvarar någon som erkänt få kosta egentligen?
Foto: Henrik Montgomery/TT
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Nära två miljoner i arvoden i en rättegång där alla ingångsvärden redan är framtagna. Mördarna har erkänt.Vad fanns att försvara? En lätt och föga krävande försvarsinsats.

Jag är förvånad över att socialdemokraterna inte för länge sedan avskaffat privata försvarsadvokater i rättegångar. Vi har statliga åklagare då borde vi också ha statliga försvarsadvokater. De kunde förslagsvis underställas Domstolsverket.

"Vi har statliga åklagare då borde vi också ha statliga försvarsadvokater."

Det aktuella timarvodet på 1 450 kronor är helt orimligt. Socialdemokratiska partisoldater, gör Er plikt, avskaffa privatadvokatsystemet och Advokatsamfundet.

Lars Bylander