GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Reformisterna ingen fraktion

Jan G Andersson omnämner i sin gästkrönika i Sydöstran lördagen den 12 februari s-föreningen Reformisterna som en "fraktion" som "laddade upp för ett stort steg åt vänster uppbackad av motioner om höjd fastighetsskatt eller lyxhusskatt som det hette."
Publicerad 12 februari 2022 • Uppdaterad 14 februari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Reformisterna är ingen partifraktion, skriver Markus Kallifatides, ordförande, längst till höger i bild.
Reformisterna är ingen partifraktion, skriver Markus Kallifatides, ordförande, längst till höger i bild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Denna "fraktion" bestod i verkligheten av partidistrikten i Södra Älvsborg, Göteborg, Gotland, Jämtland, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg, Östergötland och Stockholm, som alla motionerade om förändrad fastighetsbeskattning.

Menar Jan G Andersson att denna tredjedel av partiet som motionerat om ny politik enligt alla demokratiska spelregler utgör fraktionsbildning eller misstänkliggör han bara tusentals partimedlemmar för att han själv inte vill lyssna till OECD, Riksbanken, Finanspolitiska rådet, Studieförbundet Näringsliv och samhälles konjunkturråd, LO-ekonomerna, Tankesmedjan Tiden, Klas Eklund (ESO), Peter Englund (SNS) och partistyrelsens arbetsgrupp för jämlikhet under ledning av Magdalena Andersson som förordar en reformering av fastighetsbeskattningen i Sverige?

”S-föreningen Reformisterna kommer givetvis att fortsätta verka för att en reformerad fastighetsbeskattning ska ingå i den breda översyn av skattesystemet för stärkt finansiering av välfärden och ökad jämlikhet som kongressen beslutade om.”
Markus Kallifatides, Reformisterna

S-föreningen Reformisterna kommer givetvis att fortsätta verka för att en reformerad fastighetsbeskattning ska ingå i den breda översyn av skattesystemet för stärkt finansiering av välfärden och ökad jämlikhet som kongressen beslutade om.

Markus Kallifatides, Ordförande, S-föreningen Reformisterna

Jan G Andersson svarar direkt:

Hur kan det komma sig att kongressombuden med denna väldiga uppbackning som här refereras till inte valde att ställa sig bakom förslaget om en radikal ökning av fastighetsskatten utan nöjde sig med en till intet förpliktigande allmän formulering som väl endast kan tolkas som "Mycket skrik och litet ull, som kärringen sade när hon klippte grisen.”

Jan G Andersson, f d chefredaktör Östra Småland