GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Satsa på skola, vård, omsorg och trygghet först

Lennartsson och Dovstad skriver i Sydöstran den 1 augusti att Karlskrona kommun tagit in extern expertis för att säkerställa att vårt världsarv inte hotas av den stora legobiten i glas man tydligen och med alla medel tänker bygga vid torget. Men ännu finns det inget besked från de som bestämmer, dvs Unesco.
Karlskrona • Publicerad 5 augusti 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Folkomrösta om Kulturhuset i Karlskrona, skriver Sverigedemokraternas Christopher Larsson.
Folkomrösta om Kulturhuset i Karlskrona, skriver Sverigedemokraternas Christopher Larsson.Foto: Bo Åkesson

Låt nu inte vårt världsarv likt Liverpools gå förlorat för att Lennartsson vill dricka skumpa på kulturevenemang i det nya biblioteket.

”Låt nu inte vårt världsarv likt Liverpools gå förlorat för att Lennartsson vill dricka skumpa på kulturevenemang i det nya biblioteket.”
Christopher Larsson

Karlskrona kommun har inte pengarna till detta skrytbygge, det florerar olika summor på vad detta ska kosta och det sista vi hörde var 400 miljoner. Det är alltså 400 miljoner som måste lånas och det är hiskeligt mycket pengar men ändå inte det värsta i sammanhanget.

Det finns en summa som är satt för hur mycket vi som kommun får låna hos Kommuninvest (kommunernas bank) och vi har bara 828 miljoner kvar i låneutrymme innan vi slår i taket. Just nu behöver vi bygga förskolor, trygghetsboenden och bostäder på landsbygden samt fortsätta arbetet med att förbättra tryggheten för våra kommuninvånare.

Kommunen är i en expansiva fas men landet är på väg in i en lågkonjunktur, vi har krig i Europa och kanske en ny våg av pandemin på gång. Det inte läge just nu att bygga ett nytt jättebibliotek som dessutom riskerar äventyra världsarvet. Inte för att arkitekter och politiker vill bygga monument över sig själva där de kan skåla i skumpa och eliten kan umgås med varandra medans folket får betala notan.

Vi anser att ett nytt kulturhus bör byggas på Hattholmen, specialdesignat att möta de behov kulturen i Karlskrona har av både konsthall, blackbox och kulturskola. Direktdemokrati är det enda sunda förhållningssättet i stora avgörande frågor som denna.

Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna har därför lagt en motion i kommunfullmäktige i syfte att ge kommuninvånarna makten över denna fråga via en folkomröstning.

Christopher Larsson (SD), Gruppledare