Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: SD vill stjälpa, inte hjälpa

Angående SD:s förslag om att bara svenska medborgare ska kunna få barnbidrag:
SD och Jimmie Åkesson vill stjälpa, inte hjälpa.
SD och Jimmie Åkesson vill stjälpa, inte hjälpa.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

“Personer som bor i Sverige men inte är medborgare ska nekas barnbidrag, garantipension och en rad andra ersättningar, enligt ett nytt förslag från Sverigedemokraterna.” (DN 24 april)

Varför tycker du så illa om invandrare, Jimmie Åkesson?

Vi behöver människor som kommer från andra länder till oss i Sverige. En av anledningarna är att vi är i behov av hjälp med arbetskraften. En annan anledning är att vi svenskar kan vidga våra vyer i möte med andra kulturer. Vi har mycket att lära av varandra.

Många invandrare är människor som fått ge upp sina liv i sitt hemland för att oftast på svåra vägar ta sig till Sverige.

"Är det pengar du vill åt kan du jaga skattesmitare istället."

Du förutsätter att invandrare inte vill arbeta. Eftersom invandrare är som alla andra vill de arbeta, klara sig själva, känna frihet över att kunna stå på egna ben och komma in i och delta i svenska samhället. Men du vill inte hjälpa invandrarna, du vill stjälpa! Varför?

Att beröva människor bidrag för att överleva är inte ett sätt att få invandrare in i svenska samhället. Integration är ett ord som betyder, sammanförande till en helhet. Du vill inte integrera.

Du vill utesluta människor från andra länder.

Är det pengar du vill åt kan du jaga skattesmitare istället. Då får du in mer än dina futtiga 7-8 miljarder. Inte ens exempelvis Volvo kan låta bli att åtnjuta bidrag. De har fått bidrag säkert enligt konstens alla regler men har verkligen aldrig behövt pengarna. Där finns 1,3 miljarder att hämta. Volvo kunde dessutom håva in en vinst på 30 miljarder.

Det finns välutbildade invandrare som arbetar som läkare, professorer m.m. De är inte heller svenska medborgare. Ska inte de heller då ha rätt till bidrag fast de betalar lika mycket i skatt som alla andra. Vad ger det för signaler? Hur visar vi att vi uppskattar att de är här, för deras kompetens vill vi ju gärna ha.

Vet du Jimmie Åkesson, att det tar 5 år att lära sig ett nytt språk? För det krävs rätten till bra utbildning och studiehandledare.

Kata m.fl

Läs mer