GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Sölvesborg, årets sommarstad?

Det har gjorts stor affär av att Sölvesborg har hamnat på 4:e plats i en tävling arrangerat av ”Reseguiden” om årets sommarstad.
Med Moskvitch på väg till en av Sveriges påstådda sommarstäder ...
Med Moskvitch på väg till en av Sveriges påstådda sommarstäder ...
Foto: Szebellédy Géza
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Totalt 14.712 personer i hela Sverige uppges ha röstat, men bara de tio första städerna redovisas, dessutom utan röstetal. I likhet med Sölvesborg torde de flesta städerna på sina hemsidor uppmanat sina invånare att rösta på sig själv. Hur många städer utöver de 10 har för övrigt deltagit?

"Sölvesborgs placering på listan över Sveriges sommarstäder torde därför helt sakna värde, om inte fördelningen av samtliga inkomna röster även redovisas."

Sölvesborgs placering på listan över Sveriges sommarstäder torde därför helt sakna värde, om inte fördelningen av samtliga inkomna röster även redovisas.

Ett avskräckande exempel från Sovjetunionen, där Kreml efter en biltävling meddelade att den ryska bilen (en ”Moskvitch”) kom god tvåa medan den amerikanska (en ”Ford”) kom näst sist. Att endast dessa två bilar deltog i tävlingen nämndes naturligtvis inte.

Dessutom hävdar näringslivschefen i Sölvesborg att en artikel av Viggo Cavling (”Glöm uttjatade Österlen”) jämte kommunens marknadsföring starkt bidragit till Sölvesborgs topplacering som bästa sommarstaden i Blekinge. Mja, så här skriver Cavling om denna sommarstad:

”Du åker liksom inte förbi Listerlandet på väg till något annat utan du måste ut på udden för att se och uppleva denna fantastiska landsända. Och därmed måste du passera det Sverigedemokratiska skyltfönstret Sölvesborg och ha en åsikt om detta. Men förträng allt detta för på Listerlandet väntar….”

Listerlandet, oh ja! Men sommarstaden Sölvesborg då med sitt medeltida slott, sin kyrka, sitt tingshus, sin (än å länge befintliga) tätortsnära bokskog…?

Observatör

Läs mer