GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Sommarjobb för ungdomar med A-traktorer

Jag är en av många som bor invid Mjöviksvägen i Nättraby.
A-traktor? Sommarjobbet fixat!
A-traktor? Sommarjobbet fixat!
Foto: Adobe Stock
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vägen är en villagata som tillhör Trafikverket och som är en genomfartsväg till bostadsområden som Grönadal, Skavkulla, Skillinge och Fermanstorp. Vägen är genom större delen av Nättraby begränsad till hastigheten 40 km.

Mitt hus har tomtgräns precis intill Mjöviksvägen. Detta innebär att infart/utfart och rabatter precis intill vägen finns. Att rensa ogräs och klippa gräs i anslutning till vägen är förenat med livsfara. Självklart gäller inte detta bara mig. På en sträcka av 5 km finns 26 korsningar och 16 direkta utfarter ifrån villatomter till Mjöviksvägen.

"Nu vill jag här föreslå Trafikverket att erbjuda de ungdomar som har A-traktorer ett sommarjobb med uppgiften att köra fram och tillbaks på Mjöviksvägen med sina A-traktorer."

Tyvärr är det nämligen så att endast ett fåtal av dem som trafikerar Mjöviksvägen håller hastigheten 40 km.

Nu vill jag här föreslå Trafikverket att erbjuda de ungdomar som har A-traktorer ett sommarjobb med uppgiften att köra fram och tillbaks på Mjöviksvägen med sina A-traktorer.

Det skulle enligt mig innebära ett meningsfullt och legitimt sommarjobb för dem att få trafiken att följa gällande hastighetsbegränsningar och vem vet kanske kommer trafikanterna att efter sommaren ha skaffat sig en vana att följa hastighetsbegränsningen på sin färd genom Nättraby.

Angela Sandström

Läs mer