GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Insändare: Stoppa terror mot Syrien

Situationen i Syrien har länge undandragit sig mediernas intresse. Flera aktörer, däribland Sverige, fortsätter att stödja en politik som bidrar till att balkanisera Syrien och har som konsekvens att förvärra den humanitära situationen för folket.
Publicerad 21 december 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
FN och Sverige - på olika kurs när det gäller Syrien?
FN och Sverige - på olika kurs när det gäller Syrien?Foto: Pontus Lundahl/TT

Nyligen bombade Israel den civila hamnen i den syriska Medelhavsstaden Lattakia. Hamnen har fungerat som en länk med omvärlden. Trots EU:s och USA:s hårda och folkrättsstridiga sanktioner mot Syrien har förnödenheter som bränsle och livsmedel nått det syriska folket via hamnen. Israels bombningar var ett försök att skära av denna livlina.

Det är en sedan länge utarbetad israelisk taktik att falskeligen motivera terrorattacker med att målen för dem är vapen avsedda för iranska miliser i Syrien. Detta är lögn!

”Det är en sedan länge utarbetad israelisk taktik att falskeligen motivera terrorattacker med att målen för dem är vapen avsedda för iranska miliser i Syrien. Detta är lögn!”
Ulf Bjerén

Vad som upprör är att såväl livsmedel som petroleumprodukter förs ut ur det icke-regeringskontrollerade området och säljs utomlands av USA och dess allierade! Därigenom berövas Syrien inkomster och produkter som behövs för att bygga upp landet och minska livsmedelsbristen.

Föreningen Syriensolidaritet konstaterar att FN fortsätter att stödja en politisk lösning av krisen i Syrien med full respekt för Syriens suveränitet och nationella integritet. Istället har den svenska regeringen hamnat på rakt motsatt väg.

Föreningen Syriensolidaritet kräver att Sveriges regering fördömer Israels terroraktioner mot Syrien och att alla sanktioner mot Syrien upphävs.

Ulf Bjerén, Karlskrona