GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Insändare: Svårt med antivaxxare

Regionen, sjukvården med flera gör ett fantastiskt arbete med att så många som möjligt ska bli vaccinerade.
Publicerad 13 september 2021
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Antivaxxarna verkar döva för argument.
Antivaxxarna verkar döva för argument.
Foto: Johan Nilsson/TT

På så vis har många i befolkningen och även de som inte har växt upp i Sverige nu vaccinerat sig. Det finns dock en del människor som är helt emot vaccin. De tycks vara döva för alla argument om att minska spridningen.

”Det finns dock en del människor som är helt emot vaccin. De tycks vara döva för alla argument om att minska spridningen.”
Nett

De vet säkert att sjukvården är belastad och att vårdköerna växer men på dem biter inte argumenten att vaccinera sig för det allmännas bästa och tänka på andra.

Antivaxxarna, de som inte vill, har fastnat vid farhågor om skadliga biverkningar och skador på kroppen som de tror kan uppstå. De har hört det som ryktas om påverkan på generna och hört olika konspirationsteorier som gör att de inte vågar ta vaccin för de vet inte vilka konsekvenser det får för dem själva...

De här skeptikerna når man inte för de väljer själva vad de lyssnar till. Har de inte blivit övertalade ännu så lär det inte bli lätt att göra det framöver heller.

Jag önskar att det bara vore att prata med dem, men de som efter allt elände med covid fortfarande är mot vaccin är inte helt lätta,att övertyga.

Det skulle nästan krävas personlig terapi eller liknande för att få dem att ändra sig...

Nett